Віктор Пащенко (Ужгород): Новим головою Закарпатської обласної ради, наймовірніше, стане брат Віктора Балоги

Головою новобраної Закарпатської обласної ради, ймовірно, стане депутат від Єдиного Центру Іван Балога, який є братом лідера ЄЦ, міністра МНС Віктора Балоги. Таку думку висловив директор Закарпатського інституту політичних досліджень Віктор Пащенко.

За його словами, на посаду першого заступника голови облради претендує керівник апарату Закарпатської ОДА, представник Партії регіонів Володимир Закурений.

Як повідомив Віктор Пащенко у коментарі кореспонденту ZAXID.NET , розглядається кандидатура на посаду другого заступника голови облради. «Це має бути кандидатура від угорців чи від ДПУ чи КМКС. А, можливо, не буде другого заступника взагалі», – зазначив політолог.

«ЄЦ та ПР мають у сумі понад 80 депутатів, ще плюс угорці – це 90. Така більшість, що більшою і бути не може, – коментує Віктор Пащенко. – В опозиційність можуть грати хіба «Фронт змін», які будуть це підкреслювати, бо з ними буде мало хто рахуватися. А також «Батьківщина». Проте це опозиція з 13 депутатів, яка ні на що впливати не буде. Це виключно позиція для преси».

За словами експерта, вплив такої номінальної опозиції може бути відчутним хіба через виникнення якихось розбіжностей між ПР і ЄЦ. У такому випадку успішно використати голоси меншості зможе ЄЦ, для ПР це більш проблематично, оскільки навіть з представниками інших партій вони не набирають більшості. «Але це на перспективу, бо такий конфлікт може спричинити тільки політика у Києві. До початку парламентської передвиборчої кампанії (тобто до весни 2012 року) я цього не прогнозую», – зазначив Віктор Пащенко.