Закарпаття: Прикордонники у вантажівці громадянина Сербії знайшли тайник, щоправда, порожній

Вчора приблизно о 22 годині в міжнародний пункт пропуску «Дякове» в напрямку вибуття з України прибув 35-ти річний громадянин Сербії на вантажному автомобілі «MERSEDES».

У ході проведення поглибленого огляду даного транспортного засобу прикордонним нарядом «Огляд транспортних засобів» за допомогою технічних засобів: викруток та ліхтарів, у причепі прикордонниками було виявлено спеціально виготовлену схованку шляхом заміни покриття підлоги, а саме заводом виробника передбачено вмонтовані люки, які при необхідності відкриваються для доступу до пустотілої порожнини, а в даному випадку підлога настелена з суцільних плит, поверх яких є настил типу «лінолеум», що не дає можливості оглянути пустотілий простір. Даний простір можливо використовувати , як схованку для переміщення контрабандних товарів через Державний кордон України. На момент огляду сховище було порожнім, сторонніх вкладень не виявлено.

Доступ до тайника став можливим після зняття настилу типу «лінолеум» та демонтажу дерев’яних плит підлоги причепа, які кріпились гвинтами типу «саморіз» .

Тайник виявився розмірами : висота – 30 см, верхня ширина -130 см, нижня ширина – зо см, довжина – 810 см.

Таким чином даний транспортний засіб може використовуватись для переміщення предметів прихованих від прикордонно-митного контролю.

Прес-служба Мукачівського прикордонного загону