Закарпаття: У пункті пропуску “Малий Березний” у автомобілі француза знайшли сигаретні тайники

Як би вміло не удосконалювали свої «контрабандні» навички порушники кордону, на них чекає викриття та відповідальність за вчинені незаконні дії з митного законодавства.
Так, минулими вихідними у пункті пропуску «Малий Березний» чопські митники вивели на чисту воду підприємливого громадянина Франції, який намагався незаконно вивезти 288 блоків сигарет, приховавши їх у спеціально приготованих тайниках.

Повертаючись з України додому, 45-річний француз на автомобілі марки «Ніссан Алмера» запевняв митників у спрощеному режимі контролю, що нічого прихованого через кордон не переміщує. Справа кількох хвилин і результат проведеного інспекторами поглибленого огляду причепу автівки показав, що в конструктивних особливостях 16-ти гіпсових плит, які іноземець перевозив через українсько-словацький кордон, приховано 288 блоків сигарет різних марок. Гіпсові конструкції, в яких було виготовлені тайники для незаконного переміщення сигарет, демонтовані та не придатні для використання.

Тож, приховавши від митного контролю тютюнові вироби, чоловік позбувся і сигарет, загальною вартістю 3000 грн., і автомобіля з причепом, вартістю понад 66 тисяч гривень, що використовувалися для переміщення прихованих предметів.

Прес-служба Чопської митниці