Закарпаття: Ужгородську міську організацію УНП очолив новий-старий керівник

20 листопада 2010 року відбулася звітно-виборна конференція Ужгородської міської організації Української народної партії (УНП). Абсолютна більшість делегатів конференції у таємному голосуванні віддала перевагу Ярославу Кирлику, директору Ужгородської ЗОШ I-III ступенів № 8, вчителю вищої категорії, керівнику і диригенту хору Кафедрального Собору ім. А. Волошина. Таким чином, Ярослав Юрійович продовжує очолювати Ужгородську міську організацію УНП.На порядку денному звітно-виборної конференції, окрім звіту голови та обрання керівництва, у різному було розглянуто питання про підтримку ультиматуму малого підприємництва до Президента України щодо недопущення підписання Податкового кодексу.

Ярослав Кирлик озвучив рішення координаційної ради підприємців, які виступають проти Податкового кодексу, – “Підприємці ініціюватимуть проведення Всеукраїнського референдуму про дострокове припинення повноважень Президента України та Верховної Ради України, якщо Віктор Янукович не заветує ухвалений 18 листопада Податковий кодекс”.

“Оскільки, найбільшим ресурсом зайнятості населення є розвиток підприємництва, малого та середнього бізнесу, влада зобов’язана знімати перешкоди на шляху продуктивної ініціативи людей, але останні кроки влади демонструють абсолютно протилежну позицію: намагання відмінити спрощену систему оподаткування та введення для підприємців складної системи адміністрування та звітності. УНП не може стояти осторонь в даній ситуації, адже ми завжди відстоювали інтереси малого та середнього бізнесу”, – заявив Ярослав Кирлик, обговорюючи питання підтримки ультиматуму малого підприємства до Президента України.

У підсумку було прийнято рішення: про підтримку Ультиматуму; про звернення до Закарпатської обласної та Ужгородської міської ради невідкладно скликати позачергові засідання та дати оцінку ухваленому Верховною Радою України Податковому кодексу; про звернення до Президента України щодо ветування Податкового кодексу.

Також, Ярослав Кирлик повідомив, що “22 листопада 2010 р. о 10:00 представники УНП зберуться біля Адміністрації Президента на громадянську акцію з вимогою до Президента України негайно накласти вето на цей Податковий кодекс”. Він нагадав, що “22 листопада всі українці святкують День Свободи або ж День початку Помаранчевої революції. Сподіваємося, що ця дата стане знаковою для України і цього року”.

Прес-служба Ужгородської міської організації УНП