Житель Закарпаття на своїх плечах намагався перенести через кордонну смугу цілий ящик тютюнових виробів

Про цікавий випадок з правоохоронної роботи розповів нам керівник відділу митної варти Чопської митниці Юрій Пилипець. За його значний період роботи в митних органах Юрій Юрійович вперше зіткнувся з оригінальним переміщенням контрабанди, яке існувало ще за часів Австро-Угорщини. Дотепер цей митний вартовий вважав, що в такий спосіб контрабанду доставляють лише у художніх фільмах. Однак цей випадок розвіяв його сумнів.

Отже, минулими вихідними на околиці одного із закарпатських сіл, що поблизу українсько-словацького кордону (в районі смт. Великий Березний) митною вартою Чопської митниці спільно з прикордонниками затримано порушника. Місцевий мешканець на своїх плечах намагався перенести через кордонну смугу цілий ящик тютюнових виробів, а те, що не вмістилося, ніс в руках у пакетах. Загалом 700 пачок цигарок потрапили до рук стражів кордону.

Як розповів пізніше сам затриманий, він виконував роль кур’єра, який за певну плату мав доправити та перекинути на протилежний бік контрабандний товар.

Прес-служба Чопської митниці