Закарпаття: Які питання розглядала позачергова сесія Ужгородської міськради 23 листопада?

У вівторок, 23 листопада, на Закарпатті відбулася позачергова сесія Ужгородської міської ради.З-поміж іншого на сесії була реалізована процедура дострокового завершення повноважень депутата Маргарити Мощак (Єдиний Центр), котра на попередній сесії була обрана членом Ужгородського міськвиконкому. Замість Маргарити Мощак депутатом призначений наступний у списку Єдиного Центру – нинішній заступник міського голови Ужгорода Віталій Семаль.

Також на сесії було оголошено про створенння фракцій партій Єдиний Центр (голова – Василь Кручаниця) та Партії регіонів (голова – Юрій Беляков).

На сесії депутати одноголосно відмінили рішення міськради V скликання про передачу у концесію 25 комунальних підприємств, серед яких  – КП “Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Ужгорода” (Водоканал). Відповідно до прийнятого на сесії рішення, надалі у концесію можуть бути передані тільки збиткові підприємства, причому по кожному з таких випадків буде окреме голосування.

Також сьогодні депутати збільшили витрати на соціальні виплати і внесли поправки у бюджет Ужгорода 2010 року.

Окрім цього на сесії депутати внесли зміни до рішення, прийнятого міськрадою попереднього скликання: відтепер власники ділянок, отриманих під індивідуальну житлову забудову, самі обиратимуть, чи платити збір у розмірі 25 гривень за квадратний метр. 50 відсотків цього добровільного збору буде витрачатись на розвиток інфраструктури мікрорайону, у якому виділена відповідна ділянка.

Закарпаття онлайн