Читайте в черговому номері газети «НЕДІЛЯ»: Чому хабарників не саджають за грати? Навіщо закарпатцям угорські та румунські паспорти? Які інтереси відстоюватиме в облраді «Фронт Змін»?

А ще у суботньому номері газети Вас зможе зацікавити щоденник професора УжНУ Сергія Федаки, сміливі ідеї студентів МДУ на конкурсі «Новий колорит», кримінальні новини краю, погода на наступний тиждень, телепрограма та багато цікавих новин. Шукайте газету «НЕДІЛЯ» у приватних розповсюджувачів преси та у кіосках «Укрпошти».

Навіщо закарпатцям угорські та румунські паспорти?

Голова Верховної Ради Володимир Литвин наголошує, що видача паспортів Угорщини громадянам України, зокрема, закарпатцям суперечить українському законодавству, яке не передбачає можливості перебування громадян у подвійному громадянстві. Про це В.Литвин заявив під час зустрічі з Президентом Угорської Республіки Палом Шміттом. На питання Інтернет-видання zakarpatpost.net «Чи хочете ви, аби в Україні було подвійне громадянство?» схвально відповіли майже 50% читачів. На питання: «Я категорично проти» – 45 %.

Детальніше про подвійне громадянство на Закарпатті читайте у черговому номері газети «НЕДІЛЯ» від 26 листопада

 Позолоти ручку… 

Закарпатські міліціонери цьогоріч задокументували 33 факти хабарництва, за якими затримано три десятки ласих до легких грошей чиновників. І хоча середня сума отриманих хабарів в області й невелика – трохи більше семи тисяч гривень, фігурують і рекордні «урожаї». Найбільша сума хабара, задокументована закарпатською міліцією в останні роки, складає понад 900 тисяч гривень, є й 800 тисяч. Найкращою профілактикою хабарництва, як доведено практикою, є тюрма. Лише от не чутно поки в Україні, та й у нас на Закарпатті, гучних вироків суду хабарникам.

Детальніше про хабарництво на Закарпатті читайте у черговому номері газети «НЕДІЛЯ» від 26 листопада

«Новий колорит» у Мукачеві: сміливі модні ідеї майбутнього від МДУ, або Історія створення власного стилю університету

У Мукачівському державному університеті завершився грандіозний широкомасштабний проект міжнародного рівня – традиційний конкурс студентської майстерності «Новий колорит». Програма конкурсу, який проходив більше тижня, була надзвичайно насиченою та яскравою. Крім нього, цього року вдалося успішно втілити в життя ще три проекти: це конкурс творчих робіт від школярів області під назвою «Майбутній кутюр’є», конкурс художніх робіт студентів початкових курсів МДУ, а також заключний етап – круглий стіл з обговоренням зробленої роботи й досягнутих результатів.

Про здобутки конкурсу читайте в інтерв’ю з ректором Мукачівського державного університету Юрієм Мигалиною у черговому номері газети «НЕДІЛЯ» від 26 листопада

 Роберт Бровді: «Ми відстоюватимемо інтереси наших виборців»

У вівторок, 23 листопада відбулося перше засідання новообраної обласної ради VI скликання. Прокоментувати початок роботи головного представницького органу краю газета «НЕДІЛЯ» попросила депутата обласної ради,  лідера Закарпатського осередку партії «Фронт Змін» Роберта Бровді.

Детальніше про співпрацю «Фронту Змін» з іншими партіями в обласній раді читайте у черговому номері газети «НЕДІЛЯ» від 26 листопада

zakarpatpost.net