Закарпаття: На засіданні в ОДА наголосили, що населення не платить за газ

На розширеному засіданні колегії обласної державної адміністрації окремо піднімалось питання розрахунків за газ.

Нагадаємо, найбільшими боржниками сьогодні залишаються Ужгород та Мукачево. При цьому заборгованості бюджетні установи не мають – проблеми виникають через несплату рахунків населенням, повідомили Інтернет-виданню zakarpatpost.net  у прес-центрі ОДА.

– Сьогодні треба завершувати перехід населення та бюджетної сфери на автономне опалення. Назад дороги нема. Питання будемо вирішувати на центральному рівні – вже до осені наступного року бюджетні установи повинні мати автономні котельні, а люди користуватись системами індивідуального опалення. Тим, хто не може платити за газ – допоможемо, тих, хто не хоче – примусимо, – наголосив очільник краю Олександр Ледида.

Наступним розглянутим питанням стало виконання місцевих бюджетів за січень-вересень 2010 року. Надходження до бюджетів усіх рівнів Закарпатської області збільшились майже на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого року, повідомив начальник фінансового управління Петро Лазар. До державного бюджету мобілізовано 1045,9 млн. грн., що на 29,7% або 239,5 млн. грн. більше, ніж в аналогічному періоді минулого року та до місцевих бюджетів – 820,6 млн. грн., що на 9,4% або 70,2 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року.

zakarpatpost.net