Генеральна прокуратура повідомила, що рішення Закарпатської обласної ради про передачу 19,5 тис. гектарів лісу ТМР «Грінвуд» оскаржено у суді

Днями на адресу голови Рахівської районної організації партії «ВО «Батьківщина» та депутата Закарпатської обласної ради минулого скликання Миколи Кокіш-Мельника надійшов лист з Генеральної прокуратури України, у якому начальник відділу нагляду за додержанням природоохоронного законодавства Генпрокуратури М. Куликовський повідомляє про оскарження в господарському суді Києва рішення Закарпатської обласної ради про передачу близько 19,5 тис. гектарів лісу ТМР «Грінвуд» та порушення кількох кримінальних справ за цим фактом.

У листі зокрема зазначено: «Установлено, що рішенням Закарпатської обласної ради від 07.08.2009 товариству надано мисливські угіддя площею 19,5 тис. га у межах ДП «Рахівське ЛДГ». На підставі цього рішення 17.09.2009 між Закарпатським обласним управлінням лісового та мисливського господарства і ТМР «Грінвуд» укладено договір про умови ведення мисливського господарства.

У зв‘язку з тим, що рішення обласною радою прийняте всупереч вимогам Закону України «Про мисливське господарство та полювання» без відповідного подання Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, прокуратурою області 08. 11. 2010 до господарського суду міста Києва заявлено позов про його скасування та визнання не дійсним договору про умови ведення мисливського господарства.

Крім того, слідчим управлінням УМВС у Закарпатській області 09.10.2009 порушено кримінальну справу за фактом підроблення Богданською сільською радою Рахівського району погодження при наданні ТМР «Грінвуд» мисливських угідь за ч. 1 ст. 358 КК України. Прокуратурою області стосовно службових осіб Богданської та Лугівської сільських рад цього району 28.10.2009 порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 365 КК України, та направлено для об‘єднання з вищевказаною кримінальною справою. Надалі 13.05.2010 цю справу направлено для провадження досудового слідства у Рахівський РВ УМВС в області.

Вивченням у прокуратурі області кримінальної справи встановлено, що органом досудового слідства не вжито усіх передбачених законом заходів для всебічного, повного і об‘єктивного дослідження обставин справи.

За неналежне провадження досудового слідства у кримінальній справі щодо слідчого СВ Рахівського райвідділу міліції прокуратурою області порушено дисциплінарне провадження. У справі надано письмові вказівки та з метою активізації досудового слідства її направлено для подальшого провадження до СУ УМВС України в Закарпатській області».

Як повідомив депутат обласної ради з фракції «Батьківщина» минулого скликання Микола Кокіш-Мельник, він близько півтора року звертався до усіх можливих інстанцій з проханням вжити заходів, щоб перешкодити незаконному захопленню лісу та мисливських угідь й нарешті вдалося домогтися якогось результату.

 Прес-служба Закарпатської обласної організації партії «ВО «Батьківщина»

zakarpatpost.net