Ужгород: Міська влада ліквідує циганський табір у мікрорайоні “Радванка”

В Ужгороді, на площі Дружби народів, наступного року коштом міського бюджету встановлять дитячий майданчик, у бюджет наступного року закладуть кошти на ремонт вулиці Мукачівської, а рекламні фірми змусять дбати за виглядом рекламних носіїв – такими були декілька рішень, прийнятих міським головою Віктором Погорєловим під час об’їзду міста цієї п’ятниці. В останній робочий день тижня Віктор Погорєлов знову з комунальниками та службами, відповідальними за благоустрій, оглядав вулиці обласного центру.
Щодо оголошень, якими заліплюють стовпи, ліхтарі, паркани і подекуди навіть фасади – з цим боротиметься муніципальна поліція. А головний архітектор міста отримав доручення подумати над облаштуванням спеціальних рекламних тумб, аби від реклами не страждали предмети благоустрою.

Традиційно багато йшлося про сміття, яке не встигають вивозити комунальники. Саме воно та, зокрема, неохайні загорожі в дворах – предмет уваги і в районі вулиці Лавріщева.
Кульмінацією об’їзду стали відвідини вулиці Тельмана, де триває будівництво дороги, яка має розвантажити Гагаріна та й загалом в’їзд до міста. Проектний кошторис становить 4700 тисяч гривень, фінансування – спільне з обласним бюджетом. Дорогу планують завершити 2011-го. Наразі ж ідеться про перенесення квартированого на Тельмана циганського табору, в якому мешкає близько 400 осіб – про це йтиметься протягом року.

У Дравцях мер дав вказівку дільничним пройтися дворами і попросити мешканців очистити канави перед будинками та труби в містках, аби убезпечитися від підтоплень. На зворотному шляху наказав спрямувати власникам будинків на вулицях, що прилягають до площі Петефі, листи з переконливим прохання привести до ладу паркани.

Наступного тижня міський голова планує запросити на об’їзд і депутатів – має для них цікаву адрес.

Алла Хаятова, прес-секретар Ужгородського міського голови