Закарпаття: У вантажівці, що прямувала на Балкани, митники знайшли контрабандних сигарет більш ніж на 1 млн. грн.

Вчора в один з пунктів пропуску Чопської митниці заїхала вантажівка, яка слідувала з України до однієї з Балканських країн. Під час митного контролю водій подав інспекторам документи, згідно з якими перевозив скляні банки. За документами, вантаж був належним чином задокументований.

Увагу митників абсолютно випадково привернув пошкоджений трос, яким був опломбований вантаж. Відтак було прийнято рішення провести поглиблений огляд напівпричепу вантажного автомобіля.

У перших же вивантажених піддонах з-під вантажу митники виявили замасковані серед банок блоки сигарет різних марок. Частина з них була з акцизними марками України, частина взагалі без будь-яких марок.

За попередніми даними, вартість виявлених тютюнових виробів може перевищувати понад 1 млн. грн.

Остаточну суму вилученого контрабандного товару прес-служба Чопської митниці обіцяє уточнити пізніше, оскільки наразі ще триває повне вивантаження товару та підрахунок прихованих від митного контролю сигарет.

За даними прес-служби Чопської митниці, за останні принаймні три роки в жодному з пунктів пропуску Закарпаття не виявляли такої великої партії контрабандних сигарет, які намагалися перевезти саме на автомобілях. Востаннє таку потужну партію контрабандних сигарет митникам вдалося затримати півтора року тому, коли тютюнові вироби перевозили у вантажних вагонах залізницею.

Прес-служба Чопської митниці