Закарпаття: В Ужгороді відбудеться семінар “Підвищення інноваційних можливостей МСП шляхом покращення співпраці між дослідницькими організаціями та бізнесом”

Проект ЄС “Офіс спільної підтримки для сприяння інтеграції України до дослідницького простору ЄС” (JSO-ERA), регіональний контактний пункт РП7 НІП України при Ужгородському національному університеті (Центр Транскордонного наукового співробітництва, директор Надія Бойко) спільно проведуть у Ужгороді семінар “Підвищення інноваційних можливостей МСП шляхом покращення співпраці між дослідницькими організаціями та бізнесом”.

Цей практичний семінар є одним із заходів з розбудови відповідного потенціалу у регіонах України, які відбуваються в рамках Проекту JSO-ERA протягом 2010–2011 рр. Мета семінару – продемонструвати цільовій аудиторії можливості інтеграції до європейського дослідницького простору шляхом участі у нових конкурсах програм ЄС, анонсованих у 2010 році.

Головна мета Семінару  – презентувати зазначеній цільовій аудиторії – потенційним учасникам і партнерам рамкових програм ЄС – широкий спектр існуючих можливостей  участі у різноманітних конкурсах, продемонструвати цілісну поетапну процедуру підготовки успішної проектної пропозиції, процес подання заявки на конкурс і представити конкретні приклади впровадження проектів. Також під час Семінару будуть обговорюватись такі важливі питання як: створення консорціуму, бюджет проекту, інтелектуальна власність та проведення переговорів. Під час заходу будуть представлені кращі приклади успішного впровадження зарубіжних та вітчизняних проектів, а також проведене інтенсивне навчання, націлене на підтримку пропозицій, що розробляються учасниками на даному етапі.

Семінар відбудеться 6 грудня 2010 р. у Ужгороді, за адресою: конференц-зала  готелю “Прага”, вул. Верховинська, 38, Ужгород, 88000, Україна.

Наступного дня у цьому ж приміщенні відбудеться Інформаційний день «Інноваційний розвиток регіональної та національної економіки. Роль  української технологічної платформи «Харчова платформа: їжа для життя» у сільському господарстві та харчовій промисловості». Проект ЄС “Офіс спільної підтримки для сприяння інтеграції України до дослідницького простору ЄС” (JSO-ERA), регіональний контактний пункт РП7 НІП України при Ужгородському національному університеті (Транскордонний центр наукового співробітництва) також спільно проведуть консультації у Ужгороді.

Прес-служба УжНУ