В Україні стати священиком може навіть ґвалтівник і серійний вбивця

Стати священиком в Україні може навіть ґвалтівник і серійний вбивцяЦерква щороку випускає тисячі священників, які готові шукати свою паству. Навіть силою. Священикам не вистачає церков, тому вони будують їх замість дитячих майданчиків у дворах. І мешканців навколишніх будинків ніхто не питає.
Алеї , якими ви з року в рік гуляли прямо у себе під вікнами, оточать парканом, а замість дерев зведуть каплицю, келії, або навіть цілий релігійний комплекс.

Продажна віра – це не про новітні секти, а про церкву, споконвічну для українців. Ми розказуємо навкруги, що столиця православ’я – саме на Дніпрі. Це визнає навіть найбільша православна держава.

Російський патріарх Кирило цього тижня знов приїздив у “Мать городов русских”. А “ГРОШІ” у цей час виявили, як у Києві слов’янські святині продаються за американський папір.

Лише півтори тисячі доларів – і стати священиком в Україні може будь-хто – навіть ґвалтівник чи серійний вбивця.

Про власну паству бідному семинаристу годі й мріяти. Аби отримати собі прихід треба не по-божому заплатити. Тарифи – в межах півтори тисячі доларів.

Здобування часто брутальним способом, часто заради грошей і за допомогою грошей приходів, паств. Усі прибуткові церкви в Україні давно поділені. Новим пастирям доводиться самим шукати собі куполи, щоб під ними збиралися щедрі люди.

Панотці оголосили будівельний бум: церковний комплекс – у кожен парк. Церковники вважають, що храмів недостатньо на сьогоднішній день, для того щоб задовільнити потреби громад релігійних. Прочани ж переконані: то церкві бракує грошей.

Боротися з ченцями жителям не до снаги. Забудова парків подається як свята справа. Єдине але – Бог не дав документів.

Святому будівництву – закони не писані, жаліються жителі, а хто зароблятиме на ласому шматку паркового пирога, чиновникам байдуже – аби перед законом були чисті.

Відголос.com