Перша делегація МОК їде вивчати олімпійські перспективи Карпат

На сусідню Львівщину їде делегація Міжнародного олімпійського комітету. Гості вивчатимуть можливість подання Україною заявки на проведення зимової Олімпіади 2022 року. Заявку на проведення Олімпіади 2022 року Україна повинна скерувати до МОК не пізніше 2014 року. Бо вже в кінці цього ж року комітет визначить 3-4 країни, які і боротимуться за статус столиці олімпійських ігор.

У понеділок делегація під головуванням виконавчого директора МОК Жільбера Феллі планує відвідати одразу кілька західних областей. Йдеться про Львівську та Закарпатську області, де розташовані гірськолижні комплекси “Тисовець”, “Славське” та “Воловець”, повідомили у міністерстві сім’ї, молоді та спорту.

Карпати з нового боку

Для міжнародних гостей запланована презентація можливостей та природних умов західного регіону щодо проведення зимових ігор. Також делегації представлять варіанти ділянок для побудови олімпійського селища і санно-бобслейної траси.

Українські Карпати мають надзвичайно вигідні географічні умови для зимових олімпійських видів спорту, зауважив у коментарі Deutsche Welle член виконкому НОК на Львівщині Мирослав Герцик. Хоча ідея з Олімпіадою, на його думку, є дещо передчасною, але мотивація добра, каже Герцик, бо фахівці отримають можливість з зовсім іншого боку подивитися на Карпати і реально оцінити шанси України.

Будувати доведеться з нуля

Складності додає той факт, що країні доведеться збудувати всю інфраструктуру практично з нуля: льодові палаци, траси, треки тощо. Причому, як неодноразово заявляв віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков, Україна має збудувати половину об’єктів ще до 2014 року (до подання заявки), аби всерйоз заявити про свої наміри.

28-30 листопада іноземних гостей на Львівщині супроводжуватиме керівництво НОК України та міністр у справах сім’ї, молоді і спорту Равіль Сафіулін. Столицю зимових Олімпійських ігор буде названо у 2015 році.

“Німецька хвиля”