Закарпаття: В Ужгород завітав Посол Великобританії в Україні Роберт лі Тернер

У понеділок, 29 листопада, керівник краю Олександр Ледида зустрівся з послом Великої Британії в Україні Робертом Лі Тернером.
Роберт Лі Тернер обіймає посаду Посла Великобританії в Україні вже більше двох років, проте на Закарпатті вперше. З огляду на обізнаність з географічним становищем краю та його близькістю до Європи, найперше, що цікавило дипломата – інвестиційний клімат та умови ведення бізнесу на Закарпатті:
– Я є прибічником того, що творити умови для бізнесу на загальнодержавній законодавчій основі може кожне місто і регіон окремо. Про те, що область є прикладом вищезазначеного, свідчить кількість підприємств з іноземними інвестиціями. Та працювати ще є над чим, – зазначив Роберт Лі Тернер. Зокрема, Посол Великобританії в Україні вважає, що треба вирішувати проблеми візового режиму – від спрощення до скасування.
Під час зустрічі обговорили також питання політичної ситуації в краї, розвитку туризму та залучення інвестицій:
– Найкраще розказати про умови роботи на Закарпатті зможуть самі бізнесмени. Тому запрошую представників британського бізнесу до нас – щоб вони на власні очі переконалися в інвестиційній привабливості та перспективності Закарпаття, – підсумував Олександр Ледида.
Роберт Лі Тернер,  з свого боку, пообіцяв сприяти залученню британських інвесторів в економіку краю.

Прес-центр ОДА