10-денну участь у конкурсі “Міс Україна Поділля” закарпатка Іветта Божар називає називає “школою життя”

Іветта Божар, яка представляла Закарпаття на конкурсі «Міс Україна Поділля», завоювала титул І Віце-міс. Переможницею конкурсу краси стала Вікторія Рихлюк із міста Вінниця, в якому й проводився конкурс.

Дівчата на конкурсі презентували національні костюми, вбрання у мілітарі-стилі, були також традиційні виходи у купальниках та вечірніх сукнях. Окремим змаганням був інтелектуальний конкурс. За корону найкращої дівчини “Україна-Поділля” змагалися 18 представниць из 12 областей України. Разом із 6 вінничанками за корону змагалися красуні із Ужгорода, Рівного, Запоріжжя, Полтави, Львова, Житомира, Києва, Кіровограду, Тернополя, Хмельницкого и Харькова.
Іветта Божар отримала у подарунок ювелірну прикрасу, а також туристичну путівку до Єгипту.
Конкурс «Міс Україна Поділля» проводився вперше (організатор – Сергій Панадій). Ведучими конкурсу були Юрій Горбунов та Інна Цимбалюк. Одним з членів журі був Олексій Дівєєв-Церковний, який серед учасниць відзначив саме представницю Закарпаття.
Мама Іветти Антоніна Божар поділилася враженнями: «За ці 10 днів Іветта навчилася стільки всього, що сама називає цей період школою життя. На конкурсі вона отримала досвід спілкування, необхідно було і вибороти собі «місце під сонцем» тощо. Ми й не сподівалися на такий високий результат, адже головним завданням вважали потрапити у фінал. Та коли почалося нагородження, коли Іветту оголосили Першою Віце-міс, то я не могла повірити, ми були щасливі! На конкурсі була тепла атмосфера, глядачі підтримували усіх гостей, а не лише вінницьких учасниць».
У програмі конкурсу виступали переможець шоу “Танцую для тебе-3” и срібний призер першого сезону проекту “Танцують всі!” Олександр Лещенко та шоу-балет “Форсаж”, епатажний гурт «А.Р.М.І.Я», а також закарпатський спортсмен Бейла Балла, який допоміг організаторам конкурсу продемонструвати основну мету — гармонію духовності, краси і фізичного розвитку.

Довідка

Іветті незабаром виповниться 16 років, дівчина мешкає у м. Берегово та вчиться у школі. Захоплюється вивченням математики, зокрема, логічними вправами, малюванням. Володіє чотирма мовами.
На конкурс дівчину делегувала громадська організація «Красуні Закарпаття» (очільниці – Наталія Ворона та Анжеліка Пащенко-Висіч).