Ужгород: Президент НОК України Сергій Бубка задекларував бажання допомогти відновити стадіон “Авангард”

Ужгородський стадіон «Авангард», котрий перебуває на етапі включення до переліку тренувальних баз з підготовки до Євро-2012, зараз отримав предметні шанси на нове життя. Про перспективи розвитку спортивного комплексу йшлося на зустрічі президента Національного Олімпійського комітету України Сергія Бубки з Ужгородським міським головою Віктором Погорєловим цього вівторка.
На зустрічі в мерії обласного центру говорили про стратегічне значення Ужгорода у розвитку українського спорту. Ужгород має клімат, сприятливий для тренувань –  сезон занять просто неба в місті розпочинається раніше і завершується пізніше, ніж загалом в державі. А головне, що наше місто – “західні ворота” України – має унікальне розташування на межі з Євросоюзом. Тому якісна спортивна база в Ужгороді – це стратегічний крок для розвитку фізичної культури в державі.

Привітавши в Ужгороді легендарного спортсмена і активного громадського діяча Сергія Бубку, Віктор Погорєлов, власне, і повів мову про можливості сприяння в розвитку міської спортивної бази. Після офіційної зустрічі одразу поїхали на стадіон “Авангард”.

Сергій Бубка висловив сподівання, що вдасться допомогти Ужгороду відновити стадіон. Так, враховуючи особливе становище Ужгорода і те, що стадіон “Авангард” свого часу належав до баз з підготовки олімпійців, Сергій Бубка готовий особисто звернутися до Бориса Колеснікова, віце-прем’єр міністра з питань підготовки Євро-2012, з пропозиціями і обґрунтуванням щодо розвитку “Авангарду”. Ідеться і про перетворення стадіону на тренувальну базу до Євро-2012, ба навіть – школу олімпійського резерву, і загалом – спортивний комплекс, котрий в перспективі міг би приймати, зокрема, змагання країн Єврорегіону.

На доручення Віктора Погорєлова листа до віце-прем’єра уже готують, – повідомила прес-секретар Ужгородського міського голови Алла Хаятова.

Закарпаття online