Ужгородські підприємства заборгували працівникам більше 2 млн. грн. заробітної плати

Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов скликав керівників підприємств, які боргують ужгородцям, передовсім – зарплату. Ужгород потерпає від боргів – про 3,5 млн. йшлося на нараді з питань погашення заборгованості із заробітної плати, платежів до пенсійного фонду, інших місцевих податків і зборів, які формують міський бюджет.
За даними Управління праці і соціального захисту, станом на 1 листопада заборгованість із заробітної платні становить 2 мільйони 069 тисяч 300 гривень. Це на 244 тисяч більше, ніж на аналогічний період торік. Утім, з попереднього місяця ця сума скоротилася на 790 тисяч гривень. Серед боржників – 20 економічно активних підприємств, 3 суб’єкти господарювання є банкрутами і одне – економічно неактивне.
Неприпустимим є те, що деякі підприємства платять своїм працівникам зарплату, меншу від мінімальної, – наголошує Ужгородський міський голова. Керівники підприємств отримали вказівку вивчити можливості виправлення ситуації, і, звісно, розрахуватися з боргами.
З кожним суб’єктом господарювання говорили докладно – з’ясовували причини заборгованостей, стан справ на підприємстві, проблеми і шляхи їх подолання. Збитковість, борги з виплат у Пенсійних фонд та щодо інших податків і зборів, неналежний розмір заробітної платні та несвоєчасна її виплата – неприпустимі. Дехто на налагодження своїх фінансових справ отримав два тижні, комусь до звіту про результати дали місяць.
Ужгородці мають отримувати гідну зарплату і вчасно, наполягає міський голова. Податок з доходів фізичних осіб є визначальним при наповненні бюджету, тож від розміру і своєчасності платні залежить і забезпечення всіх важливих галузей міста, котрі фінансуються з міського бюджету.
Також є наказ з’ясувати стан справ підприємств, які є в місті, але зареєстровані у районі. Адже через такий спосіб оформлення бюджет Ужгорода втрачає кошти, хоч підприємства і перебувають на території міста та користуються усією його інфраструктурою.

Прес-служба Ужгородської міськради