ВАТ “Закарпатнерудпром” тимчасово заборонили експлуатацію Сокирницького кар’єру цеолітів

Головним державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області винесені рішення про тимчасову заборону функціонування державного підприємства “Сокирницький цеолітовий завод” та про тимчасову заборону експлуатації Сокирницького кар’єру цеолітів відкритим акціонерним товариством “Закарпатнерудпром”.

Про це повідомили  у Державній екологічній інспекції  в Закарпатській області.

В ході проведення перевірок держінспекторами з охорони навколишнього природного середовища було встановлено, що виробнича діяльність підприємств здійснювалась з грубими порушеннями вимог чинного природоохоронного законодавства. Зокрема, в ВАТ “Закарпатнерудпром” відсутній висновок державної екологічної експертизи та дозвіл на спецводокористування, в ДП “Сокирницький цеолітовий завод”  відсутній дозвіл та ліміт на розміщення та утворення відходів, дозвіл на спецводокористування, дозвіл та ліміт на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, чим порушено вимоги ст.ст. 17, 32 Закону України “Про відходи”, ст.ст. 44, 48 Водного кодексу України, ст.ст.10, 11 Закону України “Про охорону атмосферного повітря”, ст. 13 Закону України “Про  екологічну експертизу”.

Оскільки, вжиті заходи адміністративного впливу не призвели до усунення виявлених порушень, Інспекцією заборонено функціонування ДП “Сокирницький цеолітовий завод” та експлуатацію Сокирницького кар’єру цеолітів ВАТ “Закарпатнерудпром”.

Закарпаття онлайн