Чопська митниця: На українсько-угорському кордоні складено протоколи про контрабанду одягу та взуття

Не вдалось отримати максимальний зиск від перепродажу одягу та взуття, при цьому не сплативши державі ані копійки, громадянам України, які намагались обійти митне законодавство. Одразу в кількох випадках на різних пунктах пропуску, що на українсько-угорському кордоні, чопськими інспекторами складено протоколи про порушення митних правил.
Так, водій мікроавтобуса “Мерседес-Бенц”, повертаючись із Італії до України, “забув” указати в митній декларації новенький одяг з текстилю, який буцімто передачею відправляли наші заробітчани додому, але чомусь заздалегідь розфасований серед особистих речей господаря транспортного засобу. Під час огляду багажного відсіку мікроавтобуса митники виявили два чорні пакунки, в яких і знаходились 43 шт. жіночого та чоловічого одягу різних торгових марок, загальною вартістю понад 81 тисячу гривень.

В іншому випадку, “взуттєвий сюрприз” підніс митникам 33-річний закарпатець, сподіваючись швидко і безперешкодно в спрощеному режимі контролю перемістити 109 пар жіночого та чоловічого взуття. Повертаючись із Угорщини додому на своєму легковику марки “Ауді А6”, чоловік свідомо обрав у пункті пропуску “Лужанка” “зелений коридор”, тим самим підтверджуючи свої законні наміри перетнути кордон. Натомість у багажному відсіку іномарки митники виявили взуття, свідомо не задеклароване чоловіком, вартістю 12 тисяч гривень. Загалом, за день чопськими митниками в цьому пункті пропуску зафіксовано 4 випадки недекларування взуттєвих виробів на суму майже 50 тисяч гривень.

Вчинені дії порушників підпадають під ст.340 Митного кодексу України і відповідно дають підстави митникам вилучати незаконний товар.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 7 Закону України від 13.09.2001 № 2681-ІІІ “Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України, громадяни можуть ввозити на митну територію Україну  товар вагою до  50 кг та вартістю до 200 євро без митного оподаткування.