Ужгород: Голова НОК України Сергій Бубка окреслив олімпійські перспективи Закарпаття

У середу, 1 грудня, очільник Закарпатської області Олександр Ледида та голова облради Іван Балога зустрілись з головою Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою. На зустрічі також були присутні заступник керівника області Іван Качур, голова обласного відділення НОК України Іван Риляк, начальник управління у справах молоді та спорту Ярослав Свида. Бубка окреслив олімпійські перспективи Закарпаття.

Найбільш придатними для проведення олімпійських ігор вважаються території Боржавського гірського масиву – Воловеччини та Міжгірщини. Ще у 70-х роках ці місця були визнані Комітетом по фізкультурі та спорту як найбільш перспективні в Україні для розвитку гірськолижного туризму та спорту. Тут, для будівництва трас швидкісного спуску і суперслалому підходять схили гір Гимба висотою 1497 м. та Великий Верх висотою 1599 м. Також експерти НОК України, розповів Сергій Бубка, звернули увагу і на вершини полонини Руна та гору Петрос – потенціал перших дозволяє збудувати гірськолижні траси протяжністю більше півтораста кілометрів, другої – майже 80 км:

– З того, що я побачив на Закарпатті, можу впевнено сказати – потенціал у краю величезний. Але ми ще не знаємо своїх конкурентів – заявки на проведення зимових олімпійських ігор 2022 року подадуть багато європейських країн. Тому сьогодні маємо працювати над українською концепцією та запропонувати світовій спільноті найкращі умови, – наголосив голова НОК України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

Прес-центр ОДА