Ужгород: Посол Угорщини в Україні Мігай Баєр зустрівся з головами Закарпатської ОДА та обласної ради Олександром Ледидою та Іваном Балогою

У середу, 1 грудня, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида разом з головою обласної ради Іваном Балогою зустрілись з Надзвичайним і Повноважним послом Угорської Республіки в Україні Мігаєм Баєром. Посадовці обговорили питання розвитку міждержавних відносин та візового режиму.

Основне питання, яке цікавить і посадовців, і простих закарпатців – проблеми перетину кордону. Попри всі непорозуміння, що виникають стосовно цього питання, сьогодні угорські дипустанови чи не найлояльніші у питаннях видачі віз громадянам України. На Закарпатті, зазначив Олександр Ледида, робиться все для покращення комфортності проживання угорської нацменшини:

– Усі проблеми, які виникатимуть, будемо вирішувати на місцях. Сьогодні в обласній раді є представники угорських партій, тож ми разом з ними захищатимемо інтереси представників нацменшин. Стосовно покращення візового питання – впевнений, Ваші підтримка і досвід допомагатимуть нам уникати неприємних випадків.

Мігай Баєр, з свого боку, запевнив – всіляко захищатиме права закарпатців, і, за потреби, особисто допомагатиме вирішувати проблеми стосовно перетину кордону:

– Угорщина сьогодні є чи не найсильнішим серед країн ЄС вболівальником України у питанні скасування візового режиму. Ми хочемо також допомогти з виконанням умов Євросоюзу, які передуватимуть цьому. Адже маємо необхідний досвід і фахівців, – зауважив Надзвичайний і Повноважний посол Угорської Республіки в Україні Мігай Баєр. Дипломат також наголосив на необхідності розвитку не лише міждержавних офіційних стосунків, але й особистих зв’язків, як між посадовцями, так і між громадянами обох країн.

Наприкінці зустрічі Мігай Баєр попередньо представив новопризначеного генерального консула Угорщини в м. Ужгород. Вже незабаром, після улагодження документів, цю посаду обійме колишній генконсул у м. Берегово – Йожеф Бачкаї.

Прес-центр ОДА