Закарпаття: В Ужгороді нахаби за кермом все частіше зазіхають на пішоходні тротуари… (ФОТО)

Давно відомо, що хам і самодур за кермом здатний легко перетворити транспорт із засобу цивілізації на знаряддя нищення навколишньої природи. На підтвердження мовленого тим з нас, які проживають у багатоповерхівках, досить лише подивитися на подвір’я будинку з вікна своєї квартири.

Замість так званих зелених зон, що раніше не лише милували зір, а й слугували своєрідним додатковим захистом людини від отруйних викидів тих же автомобілів, бачимо багнюку, утворену колесами транспортних засобів, які їхні горе-власники, користуючись байдужістю правоохоронних структур і комунальних служб, звикли залишати на нічліг.

А от останнім часом нахаби за кермом все частіше зазіхають ще й на  територію, котру безколісні представники людства зазвичай вважали своєю безумовною вотчиною. Мова – про тротуари.

Ось така картина (фото № 1) вже  давно не дивує  тих, хто звик користуватися пішохідною зоною, облаштованою  перед фасадом Ужгородського міського водоканалу. День у день водій авто з державним номерним знаком АО 69-58 АС уперто перегороджує дорогу людям. Якось, почувши чергове зауваження на свою адресу, власник цього автопенька лише вишкірив зуби у презирливій усмішці: бачив я, мовляв, усіх вас у одному відомому місці…

Інший представник когорти автолиходіїв (інше визначення важко й підібрати)  білим днем 24 листопада (фото № 2) вмістив свого «сталевого коня»  держномер АО 31-26 АІ неподалік приміщення того ж таки водоканалу  так, що перехожі, аби обійти штучну перепону,  змушені були виходити аж на проїжджу частину вул. Митної, піддаючи своє життя небезпеці.  Сам же  нахаба, сховавшись за тонованим склом свого модернового «возика», безтурботно бавився з мобільним телефоном, ігноруючи будь-які волання до совісті та моралі…

Публікуємо  ці рядки та знімки з єдиною метою: не виключено, що зможуть таки достукатися  до свідомості власників цих машин  за допомогою хоча б важелів адміністративного  впливу працівники ДАІ. Роз’яснять бідакам, де повинні автівки їздити, а де – зупинятися. Не зайвим, гадаємо, буде й перевірка знання цими горе-водіями Правил дорожнього руху. А раптом вони  і справді у них, як у народі кажуть – ні бе, ні ме, ні кукуріку. Як у знаках,  розмітці, так і в інших потрібних для нормальних учасників дорожнього руху речах. Бо тоді чекай лиха ще більшого.  Та й іншим водіям, особливо тим, хто полюбляє пеньки штучні на тротуарах чи пішохідних зонах своїми автівками облаштовувати, наука буде. Зі свого боку редакція обов’язково повідомить читачів про вжиті до порушників заходи.

О. М., “Вісті Ужгородщини”