Влада оцінила рівень тінізації української економіки у 40%

Віце-прем’єр з економічних питань Сергій Тігіпко оцінює рівень тінізації економіки у 40%. “Близько 40% економіки перебуває в тіні, так говорять практично всі економісти, хтось може називати трошки більшу цифру”, – сказав віце-прем’єр, виступаючи у Верховній Раді.
Тігіпко повідомив, що для того, щоб боротися з тінізацією економіки, в першу чергу необхідно поводити реформи.

“І ось те, що ви вчора (2 грудня) прийняли (Податковий кодекс), я вважаю, що це той компроміс, на який треба йти. Я вважаю, що прийняття Податкового кодексу – це хай не повний крок, але крок вперед”, – додав він.

Крім того, віце-прем’єр наголосив, що Кабінет Міністрів має намір продовжувати проведення непопулярних реформ.

“Ми постараємося провести їх досить швидко. Я думаю, десь за півроку непопулярні речі, які будуть викликати погану реакцію населення, ми зможемо закінчити”, – зазначив він.

При цьому віце-прем’єр наголосив, що основна мета реформ уряду – підвищення рівня життя населення та поліпшення економічної ситуації.

Як повідомлялося, в кінці серпня віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков оцінював питому вагу тіньової економіки у 55-60%, в червні перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова оцінила рівень тінізації економіки у 50%.

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада прийняла нову редакцію Податкового кодексу з урахуванням пропозицій Президента Віктора Януковича.

Korrespondent.net