Епідемія грипу “стартувала” у 9 областях України: Закарпаття поки що Бог милував!

Епідеміологічний поріг захворюваності грипом і ГРВІ перевищено в окремих адміністративних територіях дев’яти областей України. Про це 3 грудня повідомив головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко.
Зокрема, епідеміологічний поріг захворюваності грипом і ГРВІ трохи перевищено у Криму (три адміністративні території), у Донецькій області (три адміністративні території), Житомирській області (дев’ять адміністративних територій), Запорізькій області (сім адміністративних територій), Кіровоградській (п’ять адміністративних територій), Луганській (чотири адміністративні території), Львівській області (сім адмінтериторій), Полтавській (17 адмінтериторій) і Чернівецькій (шість адмінтериторій).

В окремих школах у зв’язку з локальним підвищенням рівня захворюваності введено обмежувальні заходи. Зокрема, припинені заняття в Полтавській області – 44 школи, у Львівській – 25, у Дніпропетровській – 15, у Чернівецькій – 12, у Донецькій – 12, у Тернопільській – 7, у Запорізькій – 7, у Сумській – 12, у Харківській – 4 , у Вінницькій – 4.

Усього в Україні введено обмежувальні заходи в 163 школах і 7 дитячих садках.

Жодного летального випадку серед хворих грипом і ГРВІ не зареєстровано, зазначили в МЗС.

Зазначимо, що раніше медики прогнозували епідемію грипу, однак зазначили, що він буде не пандемічним, а сезонним.