Закарпаття: 17 грудня в Ужгороді відбудеться Парад Миколаїв

17 грудня 2010 року в місті Ужгород близько 50 дорослих Миколаїв та 1000 маленьких помічників Миколая пройдуться центральними вулицями обласного центру.
Вже втретє у місті відбуватиметься Парад Миколаїв, який започаткувала у грудні 2008 року кафедра туризму УжНУ, Туристичний – інформаційний центр Закарпаття, “Закарпатська ліга КВН”, корпорація свят “Непонял”.

Як розповів Олександр Коваль, керівник Туристично-інформаційного центру Закарпаття, традиційно цього року у Параді Миколаїв братимуть участь з десяток професійних Дідів Морозів, які працюють на новорічні свята у місті Ужгород та по території Закарпаття. “Родзинкою стане відкриття бронзового пам’ятника помічнику Миколая, і традиційно маленькі Миколайчики роздаватимуть дітлахам у центрі міста цукерки. Для цього вже традиційно організатори готують майже півтонни солодощів”, – каже Олександр Коваль.

Як повідомив завідувач кафедри туризму Федір Шандор, дорослі Миколаї також відвідають дитячу лікарню з подарунками і урочисто надішлють з Центральної пошти Ужгорода кілька тисяч листів до Миколая від маленьких закарпатців. Також в цей же день відбудеться традиційний книжковий фестиваль “Книга на Миколая” – зазначив Федір Шандор.

Традиційно у центрі міста відбудеться урочисте прикрашання центральної ялинки Ужгорода: Миколаї чіплятимуть іграшки, зроблені власноруч учнями шкіл міста, і урочисто за участі керівників міста запалять святкові вогні першої новорічної ялинки України.

“Турінфоцентр Закарпаття”