Закарпаття: У Чопі міліція розкрила вбивство, скоєне через жінку

Телефонне повідомлення про те, що на сходах однієї з  багатоповерхівок у місті Чоп Закарпатської області  виявили бездиханне тіло молодого чоловіка, надійшло  зранку у чергову частину  міського відділення міліції. Телефонувала невідома жінка. Вона ж, як з’ясувалося пізніше, також викликала  «швидку».
Невдовзі на місце пригоди  прибула  посилена слідчо-оперативна група працівників Ужгородського райвідділу міліції, яку очолив начальник  цього підрозділу Віталій Шимоняк. Медики лише констатували смерть людини.  На тілі  покійного виявили одну-єдину рану, однак у самісіньке серце, що й спричинило смерть молодого чоловіка.

Аби вирахувати вбивцю, правоохоронці вирішили найперше відпрацювати будинок, де знайшли труп.  Адже, припускали співробітники міліції,  мав бути хтось,  хто б  щось чув чи бачив. Окрім цього, оперативники не виключали, що  перебування цього  чоловіка у згаданій багатоповерхівці – не випадкове. Скоріш за все, він відпочивав тут за чаркою  у когось в квартирі.  Так правоохоронці вийшли на господаря одного з  помешкань. Він і справді підтвердив версію правоохоронців про недавню гулянку в їхній оселі. Але далі Роман (так звали потерпілого) буцімто зібрався й пішов додому. «Ніби нічого тут не траплялося», —  розводив руками ґазда. Те ж саме  повторила й дівчина, котра гостювала у цій квартирі. Однак міліціонери відчували:  та явно щось не договорює. Тому вирішили ще раз з нею поспілкуватися.

Після кількох запитань Олена зовсім заплуталася у відповідях, а далі  почала говорити правду. І ось, що почули  оперативники  про  недавню нічну  пригоду.

Зустрівшись увечері зі своїм приятелем Романом, Олена подалася з ним до його друга Станіслава.  Той зустрів гостей люб’язно,  швидко накрив стіл.  Вдома ще був його батько та знайома. Після того, як всі добряче  випили,  Стасові закортіло… кохання. Запросивши тихцем Олену в сусідню кімнату,  молодик зачинився з нею. Така поведінка страшенно обурила Романа. Був незадоволений і батько Стаса. Коли  після стукання в двері парочка так і не відчинила,  розлючений батько взяв сокиру і став вибивати двері. Після цього вже не на жарт розізлився  сам призвідник конфлікту.  Побачивши у дверях Романа, потягнув його на кухню для розмови. За мить між двома друзями виникла словесна перепалка, котра переросла  у бійку. Раптом   Стас схопив ніж  і щосили вдарив  ним суперника в  груди. Поранений гість  вийшов з кухні,  але в коридорі упав.

Убивця  витягнув бездиханне тіло на сходи. Повернувшись у помешкання, помив  все, відмив від крові й ніж. Далі пригрозив Олені, аби мовчала про все, що тут сталося. Інакше, мовляв, порішу!

Цього типа чопські правоохоронці добре  знають. Свого часу Станіслав зі  спільником скоїв убивство скупника золота. Отримав за це 15 років ув’язнення, а його спільника розстріляли. Довгі роки, проведені “на зоні”, життєвим уроком, звісно, не стали.

Тепер затриманий вбивця спершу зізнався у скоєнні тяжкого злочину, але далі став викручуватися.  Та факти, зібрані розшуковиками, свідчать явно не на його користь.

За фактом навмисного вбивства порушено кримінальну справу. Підозрюваного заарештовано. Розпочато слідство, котре повинно встановити всі обставини цього дикого випадку.

Іван ЛАДЖУН, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області