Чим небезпечна молочниця

Правильно і своєчасно пролікована молочниця проходить без сліду і не має ніяких наслідків. Проте її нелікування приводить до негативних результатів.

Тривало протікаюча хронічна молочниця здатна повністю порушити інтимне життя, до того ж перехід в хронічну форму створює небезпеку збереження молочниці під час вагітності.

Інфікування плоду грибами зустрічається рідко, хоча гриби зустрічаються майже у 80% вагітних жінок.

Проте, зрідка зустрічаються важкі ураження грибами роду Кандіда внутрішніх органів плоду, наприклад головного мозку.

Зазвичай же інфекція вражає пуповину, шкіру, слизисту оболонку порожнини рота і дихальних шляхів. Ще рідше зустрічається генералізоване (всього організму) ураження плоду, яке, як правило, закінчується передчасним перериванням вагітності.

Новонароджена дитина може заразитися кандидозом, проходячи по родових шляхах жінки. У такому разі у неї з`являються характерні ознаки молочниці в порожнині рота, на яснах і внутрішніх поверхнях щік – почервоніння, набряклість і сирнисті нальоти.

Ще одним з неприємних ускладнень молочниці є розповсюдження інфекції на сечовивідні шляхи і нирки.

Один з найточніших аналізів є аналіз, при якому виявляється наявність ДНК грибів Кандида в крові – (метод полімеразної ланцюгової реакції – ПЦР).

Після встановлення точної причини захворювання лікар призначає курс лікування протигрибковими лікарськими препаратами, які вбивають грибок Кандида. Для вагітних же жінок існують спеціальні препарати, які не мають токсичної дії на плід.

health.unian.net