Ротаракт клуб “Ужгород”замість цукерок подарує діткам зубні пасти та щітки

Ротаракт клуб “Ужгород” займається реалізацією соціальних проектів: 11 грудня він проводить захід, який має на меті подарувати щасливу посмішку кожній дитині. Проект присвячений до Дня Святого Миколая для дитячих будинків сімейного типу.
Метою якого є покращити стан здоров’я зубів вихованців дитячого будинку. Закупивши для вихованців зубні щітки та пасти, а також проінформувавши дітей та їх оточення лікарями-стоматологами про правильне чищення зубів, періодичне відстеження стану здоров’я зубів.

На стан здоров’я дітей впливає багато факторів: неякісні продукти харчування, поганий стан екології, неналежне матеріальне становище. Не можна стверджувати, що їм приділяється мало уваги з боку окремих осіб, громадських організацій, органів влади, проте, ця увага спрямована, як правило на короткотривалий ефект – матеріальні речі, іграшки, солодощі, а про стан здоров’я дітей не часто хто задумовується. Ось і виникла ідея подібного довготривалого проекту для допомоги маленьким громадянам Закарпаття вести здоровий спосіб життя. Адже, якщо не доглядати, як слід, за ротовою порожниною змалку, в дорослому віці мати хворі ясна – явище неприємне.

Чищення дитячих зубів має свої особливості, адже малюки ще не вміють це робити правильно й під час гігієнічної процедури ковтають до 40% зубної пасти.

Тому чистити зуби дорослими зубними пастами їм можна лише з 12-річного віку – навіть дуже корисні для зубів речовини можуть зашкодити, якщо ними щодня “харчуватись”.