Янукович ліквідує Гідрометцентр

За новим указом Януковича, в Україні буде ліквідовано 40 держустанов, зокрема,  Державна гідрометеорологічна служба та Інститут національної пам’яті.

Згідно з проектом указу президента Віктора Януковича “Про систему центральних органів виконавчої влади” в Україні передбачена ліквідація 40 державних структур.

Зокрема, зникнути повинні Держкомітет з питань національностей та релігій, Держслужба туризму і курортів, Держслужба контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон Україні, Держсоцслужба для сім’ї, дітей та молоді, Державна гідрометеорологічна служба.

Крім того, проект указу передбачає ліквідацію ряду державних департаментів. Зокрема, Держдепартаменту з питань банкрутства, з питань зв’язку, автотранспорту, адаптації колишніх військових, інтелектуальної власності, пожежної безпеки і т.д.

У тому ж списку – державне агентство України з інвестицій та інновацій та ряд інспекцій: державна житлово-комунальна, з контролю якості вугільної продукції та з використання та охорони земель, а також комітет контролю за наркотиками.

Останнім підпунктом в “ліквідаційному” розділі проекту президентського указу стоїть Інститут національної пам’яті.

Як повідомлялось, в Адміністрації президента готують реформу щодо скорочення міністерств. З 20 існуючих залишать 12, а загальна кількість центральних органів виконавчої влади скоротиться майже наполовину.

tsn.ua