Закарпаття: Розрахунки за енергоносії обласна влада бере під жорсткий контроль

У вівторок, 7 грудня, в Ужгороді перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Бушко провів селекторну нараду з представникам місцевої влади з питань стану розрахунків за енергоносії. Участь у нараді також взяли начальник управління житлово-комунального господарства Василь Романець, начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури Віктор Лукеча.
Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Бушко поінформував учасників наради про те, що в області з початку опалювального сезону рівень розрахунків за газ становить лише 73%, при середньоукраїнському показнику 80%. Із 43-х обласних та міських газпостачальних компаній, закарпатська, за рівнем розрахунків, перебуває на 35-тій позиції. Найбільш справними платниками залишаються бюджетні установи – більше 99%. Населення сплачує за блакитне паливо на рівні 83%. Найбільшими боржниками залишаються підприємства теплокомуненерго, які оплачують менше половини спожитого газу.
Опісля, представники місцевої влади доповідали про ситуацію в регіонах. Найгірше населення за газ платить в Берегові та Чопі. Найбільшими підприємствами-боржниками залишаються підприємства теплокомунергетики Ужгорода та Мукачева. Іван Бушко наголосив на персональній відповідальності місцевого керівництва за газові розрахунки.
– З початком опалювального сезону значно збільшилися обсяги споживання газу, тому необхідно організувати роботу таким чином, щоб розрахунки за блакитне паливо здійснювалися у повному обсязі. Газ ¬ – це товар, і за нього треба платити, – резюмував Іван Іванович.
За результатами наради голів райдержадміністрації, керівників міськвиконкомів зобов’язано взяти під особисту відповідальність рівень розрахунків установ місцевого бюджету та населення за спожиті енергоносії та надані житлово-комунальні послуги.

Прес-центр-ОДА