Медики назвали головні джерела небезпечних інфекцій у наших будинках

Британські вчені назвали головні джерела небезпечних інфекцій у наших будинках. Ними виявилися, перш за все, зубні щітки, рушники, кросівки, подушки та деякі інші предмети домашнього вжитку.
Зокрема, медики радять позбутися від дерев’яних ложок, паличок та інших столових приладів. Дерево – більш пористий матеріал порівняно з пластиком або металом. Відповідно бактеріям (найчастіше кишковим паличкам) простіше множитися саме у дереві.

Пластикові обробні дошки теж не настільки безпечні, як може здатися. Експеримент показав: на одній дошці у 50 разів більше бактерій, ніж під обідком унітазу. При обробленні овочів, м’яса бактерії можуть передаватися як пластиковій поверхні, так і навпаки, продуктам. Як тільки з’являються порізи на дошці, необхідно її позбутися.

А ось зубні щітки взагалі можуть бути причиною проблем із серцем, включаючи артрит та інфаркт. Дослідження, проведене вченими, виявило, що звичайна зубна щітка містить близько десяти мільйонів бактерій, у тому числі стафілококи, стрептококи, різні грибки. Вчені радять міняти щітку кожних три місяці.

Аналогічна ситуація і з рушниками. Їх обов’язково варто прати при температурі 90 градусів і більше, аби продезинфікувати. Інакше бактерії потраплять на шкіру, занесуться до рани і викличуть запалення.

Брудна подушка – теж один із головних ворогів здоров’я. Пил і бактерії, які в них накопичуються, здатні провокувати лихоманку, екзему та астму. Тому міняти її рекомендується кожні два роки.

Рай для грибків – взуття, у тому числі популярні кросівки. Часто її зберігають у темному і теплому місці, а піт з ніг забезпечує необхідну для розвитку захворювань вогкість.

УКРІНФОРМ