Ужгород: Начальник Закарпатського УДСО Олександр Конюшок відповідав на запитання краян

Чергову «пряму телефонну лінію» з жителями краю провів начальник управління Державної служби охорони при УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Олександр Конюшок. Протягом години до керівника охоронного підрозділу надходили запитання від жителів краю, які, в основному, стосувалися діяльності ДСО.

Зокрема, житель Ужгорода, котрий є інвалідом, розповів про те, що на вул. Корзо є місце для парковки водіїв-інвалідів, однак тут чомусь здебільшого паркуються «круті» іномарки. Отож ужгородець просив міліцію вжити заходів щодо подолання цієї проблеми. Крім того, він запитав, чому в Ужгороді так мало місць для паркування автомобілів водіїв-інвалідів. Чи не можна збільшити їх кількість?

Щодо першого запитання, то Олександр Володимирович звернувся до керівництва Державтоінспекції краю щодо вирішення цієї проблеми. Щодо другого прохання, то полковник пообіцяв городянину звернутися у мерію, щоб там вивчили доцільність збільшення місць для парковки автомобілів водіїв-інвалідів.

Наступний телефонний дзвінок надійшов від ужгородки, котра виявила бажання встановити на свою чотирикімнатну квартиру охоронну сигналізацію. Жінка цікавилася, скільки це їй коштуватиме? Все залежить від площі помешкання,– відповів полковник. Мінімальна оплата за встановлення сигналізації обійдеться замовнику у півтори тисячі гривень і більше. А в 4-кімнатній квартирі ця послуга буде коштувати від 5 тисяч гривень. Керівник служби пообіцяв вислати до замовника інспектора, котрий повинен оглянути квартиру і визначити розміри оплати за встановлення сигналізації. А щомісячна оплата за квартиру складає 70 гривень, 100 гривень — за будинок. Зате після встановлення сигналізації та взяття під охорону ваша квартира буде надійно захищена від злодіїв.

Черговий дзвінок надійшов із Мукавева. Тамтешній житель цікавився: у нього вже встановлена автономна охоронна сигналізація. Чи могли б працівники ДСО взяти помешкання під охорону? На що керівник підрозділу відповів, що він неодмінно вишле до нього додому працівника, котрий повинен оглянути його охоронну систему, вивчити умови й визначити, чи вона стикується з пультом охорони ДСО. Можливо, треба буде дообладнувати, тоді доведеться доплатити.

Ще одну ужгородку також цікавило встановлення сигналізації по акції, коли за встановлення охоронного обладання береться символічна 1 гривня. І хоча згадана акція вже завершилася, однак полковник повідомив, що, можливо, буде ще одна аналогічна — на Новорічі та Різдвяні свята.

Упродовж однієї години «прямої телефонної лінії» до начальника УДСО області зі своїми проблемами зверталися й інші жителі краю. Розгляд, а по можливості й виконання усіх прохань Олександр Конюшок взяв на особистий контроль.

Іван ЛАДЖУН, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області