Закарпаття: Держгірпромнагляд про нещасний випадок із матір’ю 2-х дітей на ДП “Дж.Д.Ф. Сервіс Лтд”

Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області завершило спеціальне розслідування нещасного випадку із тяжким наслідком, що стався у деревообробному цеху ДП «Дж.Д.Ф. Сервіс Лтд» з 28-річною складальницею виробів з деревини Надією Бартованець.

Комісія з’ясувала, що нещасний випадок з матір’ю двох малолітніх дітей стався під час виконання нею трудових обов’язків, тож випадок вважається пов’язаним із виробництвом. Встановлено також осіб, котрі допустили порушення вимог законодавчих та нормативних актів з охорони   праці, що й призвело до травмування потерпілої на робочому місці. Серед них директор ДП “Дж.Д.Ф. Сервіс Лтд” Піовезан Тіціано, котрий не організував  розробку та забезпечення складальниці виробів з деревини необхідною інструкцією з охорони праці; головний інженер  (в.о. фахівця служби охорони праці за сумісництвом) ДП “Дж.Д.Ф. Сервіс Лтд” Андрій Головей,  що не розробив інструкцію з охорони праці для складальниці виробів з деревини та неякісно провів інструктаж з охорони праці з потерпілою на робочому місці, верстатник Світлана Швайка, котра, не виключивши верстат, доручила  його очищення від залишків складальниці виробів з деревини Надії Бартованець.

Розроблено також заходи з усунення причин нещасного випадку та встановлено терміни їх виконання. Проведеною позаплановою оперативною перевіркою стану промислової безпеки та охорони праці на ДП “Дж. Д.Ф. Сервіс ЛТД” виявлено понад 40 порушень чинного законодавства  і нормативно-правових актів, які створюють загрозу життю та здоров’ю працівників.

У зв’язку з виявленими порушеннями призупинено використання 9 одиниць обладнання  та механізмів.

Довідка

Дочірнє підприємство “Дж.Д.Ф. Сервіс Лтд” є іноземним  підприємством, яке знаходиться  у м. Перечин, вул. Промислова, 5. Підприємство спеціалізується на лісопильному та стругальному виробництві, займаючись деревообробкою та виробництвом  пиломатеріалів всіх видів та будь – якого призначення; сушкою пиломатеріалів із застосуванням спеціального обладнання; термічною обробкою деревини з метою стерилізації; обробкою пиломатеріалів та виробництвом  меблів, тарного матеріалу і будь – якої іншої продукції; продажем в Україні та на експорт власної продукції.

Управління Держгірпромнагляду України у Закарпатській області