Закарпаття: Ветерани мукачівського БК “Імпульс” привезли “бронзу” зі столиці України

На запрошення київських ветеранів баскетболу в столицю на 18-й міжнародний турнір – відкритий кубок м.Києва з баскетболу пам’яті майстра спорту міжнародного класу, срібного призера ХVІІІ Олімпійських ігор, чемпіона Європи Миколи Баглея – були запрошені й ветерани мукачівського БК «Імпульс».
На відкритті турніру учасників змагань привітали заступник голови Оболонської районної держадміністрації м.Київ Алла Гончарова, почесний майстер спорту, чемпіон Спартакіади народів СРСР Леонід Поплавський, заслужений тренер України Володимир Карпухін, а також ветерани баскетболу, які грали в одній команді з великим майстром цієї чудової гри. Хвилиною мовчання всі учасники турніру вшанували пам’ять Миколи Баглея.

У змаганнях прийняли участь 10 команд із Києва, Житомира, Одеси, Донецька, Севастополя, Миколаєва, Кишинева, Пряшова (Словаччина). Ігри проходили у двох вікових категоріях – 40+ та 50+. Наші імпульсці виступали у віковій категорії 50+ разом із командами Донецька та Одеси. Першу гру мукачівські ветерани провели проти команди Донецька. Перший період був за мукачівцями 14:12, але другий та третій – за донецькою командою 15:12, 14:13. Усе вирішив четвертий період, який імпульсці провели відмінно – результат 14:4. Загальний результат гри 53:45 на користь мукачівців. Не менш драматичним поєдинком була гра нашої команди ветеранів із баскетболістами з м.Одеса. Перший та другий період мукачівці виграли з різницею в 1 очко, а вже третій – у 7 очок, останній період був за одеситами – 18:14. Фінальний свисток судді все ж зафіксував перемогу БК «Імпульс» 54:50. Перемігши ці дві команди і набравши 4 очки, мукачівці зайняли перше місце в своїй підгрупі. Вони зустрілися з командою з Києва, яка теж стала переможцем у своїй підгрупі, перегравши відповідно команди з Миколаєва та Пряшева.

Поєдинок проходив у цікавій спортивній боротьбі з перемінним успіхом. Перший період був нічийним –10:10, другий та третій – за мукачівцями – 19:16, 13:12, але вирішальний, четвертий, – за господарями майданчика (20:13), який і приніс їм перемогу в цьому двобої – 58:53.

Кращим гравцем у нашій команді було визнано Віктора Квашу, а кращим «снайпером» – Сергія Вашкевича – 40 очок. Непогану влучність на цьому турнірі також показали в нашій команді Сергій Фельбаба – 29, Анатолій Кугал – 24, Сергій Гарапко – 18.

Пам’ятний кубок, а також срібні медалі мукачівцям вручив Заслужений тренер України Валентин Федорович Мельничук та представник Оболонської РДА Олексій Олександрович Никитюк. Золоті медалі у віковій категорії 40+ здобула команда «Муссон» із м.Севастополь.

За час перебування в столиці господарі змагань для гостей турніру організували екскурсію по історичних та пам’ятних місцях м.Київ, відвідини баскетбольної гри в рамках чемпіонату України між командами «Будівельник» (Київ) та БК «Одеса».

Закінчився турнір, але ветерани готуються до нової зустрічі, яка відбудеться у м.Житомир на турнірі з нагоди пам’яті Сергія Корольова.

Від усіх мукачівців хочу висловити щиру подяку господарям турніру за теплий прийом нашої команди, а особливо Володимиру Карпухіну, Євгену Музирю, Роберту Кукуляну та директору хореографічного ансамблю «Юність» Миколі Каплуну.

Віталій БІБІК, голова МБКВ «Імпульс», “Спорт Тайм”