Закарпаття: Через підтоплення готуються до евакуції 1500 жителів сіл Вільхівка та Бедевля на Тячівщині

Тячівський район – один із чотирьох, де спостерігається найскладніша паводкова ситуація в області. Тут під загрозою затоплення – 350 – 400 дворогосподарств, де проживає 1200 – 1500 людей, яких можуть евакуювати будь-якої миті.

Як повідомили в Тячівській РДА, в селах Бедевля та Вільхівці є загроза руйнування дамби. В останньому населеному пункті вже відселено 200 людей – до родичів та найближчої школи.

Через сильний туман вночі поблизу села Ганичі водій вантажівки – мешканець села Нересниця, що перевозив у балонах скраплений газ, не впорався з керуванням. Машина впала з п’ятиметрової прірви у бурхливу річку Теребля. Транспорт знайдено. Авто віднесло течією на 700 метрів. Проте – жодної інформації щодо долі водія не має. Паводок заважає водолазам шукати чоловіка.

Між Бедевлею та Тячевом у 2 місцях стався перелив води через трасу. Рух транспорту тимчасово зупинений.

У селах Тарасівка, Лопухово та Усть-Чорна річка вийшла з берегів. Лопухово – без зв’язку з зовнішнім світом. Одна з мешканок присілку цього села – Інга Фабрицій, ось-ось має народжувати. Жінка – на 38-40 тижнях вагітності. Біля неї постійно чергує акушер.Через гору до неї йде лікар.

В селі Кричово на відрізку 250 метрів зруйновано дорогу місцевого значення.

У Великій і Малій Угольці підтоплено 4 дворогосподарства.

У селі Красна – на відрізку 30 метрів розмито берегоукраплення.

На трасі Колочава – Усть-Чорна вчора стався зсув грунту. На 2 години був припинений рух транспорту. Зранку стався ще один зсув грунту. Загалом тут 3 зсувонебечні ділянки.

Частково без електрики – 3 села в районі. Ще 2 – повністю.

Є небезпека пошкодження підвідного газопроводу в районі села Чумальово. Газопровід проходить тут над річкою. Закарпатгаз у разі погіршення паводкової ситуації готовий припинити газопостачання на цій ділянці.

Наповнено 1000 мішків піском.

Правоохоронці цілодобово охороняють будівлі людей, яких відселено.

KarpatNews.in.ua