Державна служба зайнятості пропонує 74 тисячі вакансій

На початок грудня кількість вакансій у базі даних державної служби зайнятості становила 74 тис., зокрема, для робітників – 35,6 тис., для службовців – 26,9 тис. та 11,5 тис. – для осіб, які не мають спеціальної підготовки. Загалом з початку року до служби зайнятості від 192 тис. роботодавців надійшло 1 млн 117,2 тис. вакансій, повідомили УКРІНФОРМу у відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ Державного центру зайнятості.

Найбільший попит існує на висококваліфікованих робітників – слюсарів, токарів, електрогазозварників, водіїв, кухарів, продавців тощо. Затребувані й фахівці з високим рівнем кваліфікації, топ-менеджери, а також економісти, лікарі, бухгалтери, юристи з відповідним досвідом роботи.

У січні-листопаді 2010 року послугами державної служби зайнятості скористалося 1,7 млн незайнятих громадян. Статус безробітного мали 1,2 млн осіб, з яких отримували допомогу по безробіттю 1 млн 28 тис. осіб.

Упродовж зазначеного періоду проходили професійне навчання 188,7 тис. безробітних. В оплачуваних громадських роботах взяли участь 311,1 тис. незайнятих осіб.

Станом на 1 грудня на обліку в центрах зайнятості перебувало 479,1 тис. незайнятих громадян.