Міжнародна злочинна група із 35 закарпатців та румун організувала контрабанду сигарет із України до ЄС

Прикордонна поліція округу Марамуреш припинила діяльність організованої злочинної групи, яка складалася з 35 румунських і українських громадян і спеціалізувалася на контрабанді сигарет українського походження в Румунію та країни Євросоюзу.
Угруповання було дуже добре організоване, кожен член групи мав конкретні ролі в здійсненні злочинної діяльності по контрабанді сигарет і перетинанню кордону, транспортуванні і зберіганні контрабанди в різних місцях, збуті оптом різним клієнтам.

Поліція провела обшуки 31 будинку, що належать підозрюваним, в яких знайшли великі суми грошей, отриманих від злочинної діяльності, більше 40 мобільних телефонів, десятки телефонних карток кількох українських мобільних операторів, а також кредитних карток, банківських рахунків і звітності, апаратуру для спостереження в нічний час, 61 ящик контрабандних сигарет, два ноутбуки, два підроблені посвідчення особистості та підроблені водійські права.

У результаті тривалої поліцейської операції було зафіксовано, що підозрювані перевезли через кордон і продали контрабандних цсигарет на суму понад 600 000 євро. Виявлено і керівників злочинної групи з румунської і української сторін.

Перекидання контрабанди здійснювалася з території Закарпатської області України через пункти пропуску і по “зеленій зоні”.