Ужгород: Голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида провів прийом громадян

14 грудня на прийом до голови Закарпатської облдержадміністрації Олександра Ледиди прийшло понад два десятки громадян. Здебільшого люди зверталися по матеріальну допомогу, просили сприяння у вирішенні земельних питань.

Так, до керівника краю звернувся пан Василь з Рахова  з проханням допомогти врегулювати земельний конфлікт. Його дружина, як донька політпересованого три роки тому отримала в центрі міста земельну ділянку площею чотири сотини Нині, одна з приватних структур намагається відсудити землю в родини. Керівник краю дав доручення начальнику відділу взаємодії з правоохоронними органами ОДА вивчити питання. Пан Юрій, житель обласного центру, звернувся до Олександра Олександровича з проханням допомогти з відновленням пільг. У 1986 році, він брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, але через бюрократичні перепони, людину кілька років тому лишили  пільг. Олександр Ледида доучив начальнику головного управління праці та соцзахисту вирішити проблему.

Одразу четверо ужгородок, мешканців гуртожитку ВАТ «Ужгородхліб» скаржилися на те, що новий власник майна змушує їх викупляти житлову площу. Жінки кажуть, що через Верховний суд домоглися скасування рішень Ужгородського міськрайонного та Львівського апеляційного судів про примусовий викуп майна, але власник й далі наполягає на своєму. Загалом в гуртожитку проживає 57 родин. Голова облдержадміністрації Олександр Ледида доручив обласному прокурору вивчити ситуацію.

З усіх порушених на прийомі питань керівник краю дав конкретні доручення, деякі взяв на особистий контроль.

Прес-центр ОДА