Закарпатська прокуратура внесла 29 приписів на усунення порушень на АЗС та порушила 34 адміністративних провадження

Органами прокуратури області, із залученням спеціалістів управління у справах захисту прав споживачів, обласного управління держкомзему, обласної СЕС, проведено перевірки додержання вимог законодавства суб”єктами господарювання, які надають послуги з реалізації паливно-мастильних матеріалів.
За інформацією начальника відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод та інтересів держави прокуратури області Іллі ІЛЬЧУКА, у ході даних перевірок виявлено масу порушень. Зокрема, прокуратурою м. Ужгорода  виявлено  факти недоливу палива на одній з АЗС міста. Такі ж порушення виявлено і Ужгородською міжрайонною прокуратурою. Ці факти стали підставою для призупинення реалізації паливно-мастильних матеріалів та притягнення до відповідальності керівників даних  АЗС.

Брегівською міжрайонною прокуратурою виявлено порушення земельного законодавства на одній з АЗС. Там керівництвом АЗС використовувалась земельна ділянка без правовстановлюючих документів

Аналогічне порушення виявила і прокуратура м. Мукачева – там одне товариство передало  право на користування земельною ділянкою іншому „на словах”, адже жодних офіційних договорів про це між ними не укладалось. На усунення зазначених порушень прокуратурами внесено приписи керівникам цих підприємств.

Також Берегівська міжрайонна прокуратура натрапила на факт самовільного захоплення земельної ділянки. Так, одна з АЗС використовує  за документами земельну ділянку площею 0,35 га, а як з”ясувалося  насправді – ця площа дещо більша.

Цією ж прокуратурою в ході перевірки виявлено грубе порушення вимог природоохоронного законодавства. Коли АЗС здійснює свою діяльність не маючи відповідних дозволів на спеціальне водокористування, на здійснення шкідливих викидів в атмосферне повітря, а також на утворення та розміщення відходів. З огляду на виявлені порушення, районним  прокурором внесено припис та притягнуто керівника підприємства до відповідальності.

Факти здійснення автозаправними станціями своєї діяльності без дозволів на утворення та розміщення відходів, а також викидів у атмосферне повітря, виявлені і прокуратурою Тячівського району. На усунення виявлених порушень прокурором внесено 13 приписів.

Всього за результатами проведених перевірок органами прокуратури  внесено 29 приписів на усунення порушень, порушено 34 адміністративних провадження. За наслідками розгляду постанов прокурорів до відповідальності притягнуто 29 посадовців.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області