Закарпаття: На порозі епідемії на грип — шість районів гірського краю

За останній тиждень рівень захворюваності на ГРВІ на Закарпатті сягнув 53,9 на 10 тис. населення, що є нижчим на 1,5% епідемічного порогу. За тиждень зареєстровано 6652 випадки захворювання на грип та ГРВІ, з них 71,5% діти до 17 років.

Як повідомила у понеділок на прес-конференції завідувачка епідвідділу Закарпатської обласної СЕС Світлана Оберемко, поширення захворювання на території області нерівномірне.
Шість районів Закарпаття на порозі епідемії

Епідпорогу досягнуто в Ужгороді, Мукачеві, а також Ужгородському, Іршавському, Перечинському, Берегівському, Мукачівському та Тячівському районах.

За словами Світлани Оберемко, на сьогодні підстав про введення по області карантинно-обмежувальних заходів немає. Окрім Ужгорода, де на карантин закрили 30 шкіл та навчально-виховних комплексів, та по одному закладу в Ужгородському та Берегівському районах.

Головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк зазначив, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року захворюваність в області менша і немає важких форм перебігу хвороб. Він закликав населення звертатися до лікарів і наголосив, що антибіотики на вірусні інфекції, зокрема грип, не діють.

ZAXID.NET