Закарпаття: У Міжгір’ї 170 безробітних пройшли індивідуальне навчання з різних професій

Одним з основних завдань служби зайнятості є підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікаційного рівня, підготовка кадрів через індивідуальне навчання та стажування під замовлення роботодавців. Перевага такого навчання є велика і полягає в тому, що після нього маємо стовідсоткове працевлаштування.

Індивідуальне навчання та стажування під замовлення роботодавців вже пройшли майже 170 чоловік з різних професій та спеціальностей.

Індивідуальне навчання безробітні проходили з таких професій: слюсар з ремонту автомобілів, продавець продовольчих товарів, офіціант, пивовар, лаборант хімічного аналізу та верстатник деревообробних верстатів. Всі вони успішно закінчили навчання та працевлаштовані до роботодавців, які замовляли відповідних спеціалістів на постійне місце роботи, на якому проходили виробниче навчання.

З весни цього року розпочало свою роботу товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) “Майданський завод пластмас”. Постало питання у підборі кадрів на підприємство, одним з основних видів діяльності якого є переробка деревини. Підготовку спеціалістів з професії “верстатник деревообробних верстатів” взяв на себе Міжгірський професійний ліцей. Згідно з укладеним договором на індивідуальне навчання було підібрано та направлено шість чоловік. Його програма включала в себе професійно-теоретичну підготовку: охорона праці, матеріалознавство, технічне креслення, електротехніка, відомості з технічної механіки; спецтехнологія: основи ринкової економіки, основи трудового законодавства та професійно-технічна підготовка, яка складала більшу частину терміну навчання і яку слухачі проходили безпосередньо на виробництві. Майстер виробничого навчання Михайло Іванович Шоваг доклав всю свою майстерність та знання, щоб на практиці навчити слухачів роботі на деревообробних станках під час індивідуального навчання.

Всі шестеро безробітних успішно закінчили навчання і були працевлаштовані там, де його і проходили. Здобуті знання та отримані ними свідоцтва про присвоєння кваліфікації дали можливість їм отримати роботу.

Керівництво ТОВ “Майданський завод пластмас” задоволене підготовкою безробітних і виявило бажання і в майбутньому співпрацювати з районним центром зайнятості.

Оксана ДУБІВ, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних районного центру зайнятості, “Верховина” для mizgir.com.ua