Холестерин пов’язали з інтелектуальними здібностями людини

Дослідники Бостонського Університету дійшли висновку, що зниження вмісту холестерину в крові негативно впливає на інтелектуальні здібності людини.
Вчені обстежували 789 чоловіків та 1105 жінок. Кожному з них було запропоновано набір тестів, за якими визначалися їх інтелектуальні здібності. Насамперед спеціалістів цікавили здібності людей до вирішення логічних завдань та концентрації уваги. Одночасно у учасників дослідження бралися зразки крові, в яких визначався вміст різних форм холестерину, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на likar.info.

Виявилося, у людей з максимально низьким вмістом холестерину інтелектуальні функції знижені порівняно з людьми з високим вмістом холестерину на 49%. Насамперед це стосувалося здібностей людей до вирішення завдань на пошук відповідності, запам’ятовування великих послідовностей слів та концентрації уваги.

У результаті вчені дійшли висновку, що чим менше холестерину міститься у крові людини, тим більше у неї може бути проблем у галузі мислення та запам’ятовування інформації.