У 2012 році Сонце виведе з ладу електронні системи на Землі

Вчені стверджують, що через аномальну сонячну активність у 2012 році може відбутися збій всіх електронних систем на планеті, що повністю паралізує життя цивілізації. Астрономи говорять, що саме на 2012 рік прийдеться 50-річний пік зоряної активності.

Фахівці розрахували, що пік плазмових збурень на нашій зірці може припасти на момент відкриття літньої Олімпіади, яка через два роки повинна відбутися в Лондоні. При цьому найсильніший викид сонячного вітру приведе до поломок супутників, збоїв в електричних та комп’ютерних мережах.

Згідно з найбільш песимістичними прогнозами, світ може не побачити телеверсію церемонії відкриття Олімпійських ігор 2012 року, тому що сонячна буря зіб’є сигнал. Не виключено, що деякі частини світу на кілька діб виявляться відключені від Інтернету.

Сонячна активність носить циклічний характер: середній період складає від 9 до 14 років. Попередній пік плазмових збурень, що супроводжувався інтенсивними геомагнітними бурями на Землі, був зафіксований в 2000 році.

Тоді ж фахівці NASA розрахували, що наступну хвилю слід очікувати в 2011 році. Однак тепер, завдяки новим даними з орбітальної станції SDO, дата “сонячного буму” була перенесена.

Очікується, що низка сонячних збурень 2012 виявиться інтенсивніше, ніж зафіксований у 1958 року пік.

Нагадаємо, на початку листопада на Сонці зареєстрували спалах, який став третім за потужністю за останні роки і одним з найсильніших за всю історію спостережень.

tsn.ua