ДАІ-шники “по гарячих слідах” затримали тріо шахрайок “із Закарпаття”

До дільничного інспектора міліції Тальнівського РВ УМВС від секретаря  Вишнопільської сільської Ради   надійшло повідомлення про те, що в місцевої жительки невідомі жінки шахрайським шляхом заволоділи грішми.
Працівник міліції оперативно відреагував на повідомлення, терміново сповістив про злочин  до чергової частини райвідділу та скерував помічників ДІМ щоб негайно здійснили подворовий обхід з метою зібрання доказів та встановлення прекмет автомобіля на якому були злочинці. Працівники ДАІ перекрили виїзди на сусіднє село та на уманську трасу.

А в цей час, старенька пенсіонерка,  у розпачі, вже розповіла прибулій слідчо-оперативній групі, про те, що трапилося. Вона знаходилася на подвір’ї, як зайшла жінка та запитала чи не продає вона картоплю, або горіхи,  бабуся відповіла, що немає в неї на продаж нічого. Тоді зловмисниця жалібно попросила у старенької якісь медичні засоби – вату, бинт або пластир,  пояснивши, що натерла взуттям мозоль. Бабуся пожаліла жінку та запросила до  веранди. Там вона, щоб приспати пильність господині почала розповідати байки про те, що вони приїхали з Закарпаття, де постійно відбуваються природні катаклізми – повені,  немає роботи вони змушені  їздити торгувати. Тут зайшла  її колега і  розгорнула дешеве прстирадло,  та вже вдвох умовляли за дешево придбати. В цей момент третя спільниця шмигнула до хати де у шафі в бабусиному костюмі досить швидко знайшла  не малу суму грошей – близько 10 тисяч гривень. Після цього  шахрайки,  подякуваши бабусі за надану медичну допомогу, зникли  у невідомому напрямку.  Через деякий час, літня жінка зайшовши в домівку виявила розкидані речі, перевіривши те місце, де лежали заощадження ледь не зомліла – в кишені було порожньо. Бабуся складала ці гроші довгі роки, із своєї крихітної пенсії, обмежуючи себе  у всьому – адже невідомо що буде завтра. Так розгублена старенька жінка, не знаючи що робити, забувши навіть вдягнутись,  побігла із своєю бідою до сільської ради.

Правоохоронці провели блискавичну операцію щодо затрмання  злодіїв. Працівники ДАІ, маючи орієнтування, перекрили рух і затримали зловмисників на автомобілі «Daewoo Lanos». Ними виявилися 38-річна, жителька Дніпропетровської області, 37-річна харківчанка та 30-річна мешканка Донеччини.  Всі вони ніде не працюють та промишляють шахрайством. Навіть водій автомобіля в якому пересувались шахрайки не здогадувався про це. Вони  запросили чоловіка поїхати з ними на заробітки. До його  обов’язків входило лише транспортування їх на власному автомобілі по селах, а вони займатемуться торгівлею, обіцяли водієві за цю послугу досить  високу зарплатню.

Наразі зловмисники затримані за підозрою у вчиненні злочину, в порядку ст.106 КПК України. Речові докази вилучено. Працівниками міліції проводиться ретельна перевірка їх злочинної діяльності.

Тетяна Федоренко, ВЗГ УМВС України в Черкаській області

Сайт МВС україни