Кожен п’ятий українець намагається знайти додаткову роботу

Результати опитування, проведеного рекрутинговым порталом Superjob.ua свідчать про те, що кожен п’ятий економічно активний українець знаходиться в пошуку додаткової роботи.
Так, 20% українців ніколи раніше не підробляли, але збираються знайти другу роботу.

Таку свою позицію респонденти аргументували необхідністю ставити на ноги дітей, забезпечувати їх, або ж простим інтересом. Найчастіше про те, щоб почати пошуки додаткової роботи, замислюються жінки. Так, 24% серед жінок проти 14% серед чоловіків, пише ЛIГАБiзнесIнформ.

Отримані результати свідчать тому, що 69% опитаних вже мають досвід підробітку. При цьому 31% респондентів і зараз мають додатковий заробіток, іноді навіть не один.

Між тим, серед респондентів, що мають підробки більше чоловіків – 37% проти 26% серед жінок.

При цьому, число українців, які окрім основної роботи працюють десь ще, росте із збільшенням їх віку. Так, 26% українців серед опитаних до 24 років і 36% серед респондентів 45 років і старше, мають додаткові заробітки.

38% учасників опитування підробляли у минулому, але до цього моменту цю практику припинили.

11% опитаних ніколи не підробляли і не збираються цим займатися, аргументуючи це тим, що вважають за краще добре працювати і заробляти на основному місці роботи або ж вважають, що віддаватися роботі потрібно повністю.

Як повідомлялося, у листопаді офіційний рівень безробіття в Україні підвищився на 0,2 пункти до 1,6%.

ТСН