Ужгород: Із 16 грудня проїзд у міських маршрутках вартує вже 2 гривні

Починаючи від сьогодні, 16 грудня, вартість проїзду в ужгородських маршрутках зросла на 50 копійок – до 2-ох гривень. Єдиний Центр збирає підписи про відміну відповідного рішення.
Підняття тарифу на проїзд у міському маршрутному транспорті схвалив міськвинконком Ужгородської міської ради ще 2 листопада. Тобто, рішення, що в умовах фінансової кризи б’є по і так спорожнілих кишенях ужгородців, прийняла влада Ратушняка. Влада, на вершині якої віднедавна перебуває його опонент – Віктор Погорєлов, це рішення тихенько “проковтнула”. При тому, що цілий ряд рішень, відміна яких давала новій владній команді можливість переорієнтувати грошові потоки в “потрібному” напрямку, ця влада таки відмінила.

В інтерв’ю муніципальній газеті “Ужгород” заступник Віктора Погорєлова Юрій Беляков, відповідальний за роботу міського транспорту, однозначно заявив: з 16 грудня ціна на проїзд виросте. “Ми змушені це зробити, бо таким є рішення минулої влади на чолі з Сергієм Ратушняком від 2 листопада цього року”, – пояснив Юрій Володимирович.

Здогадатися не важко: у бізнесі, заснованому на маршрутних перевезеннях, Віктор Погорєлов і Ко мають свій інтерес. Точно так, як мали його і при попередній мерській каденції Віктора Погорєлова, коли час від часу затівалися “реформи” в галузі міських пасажирських перевезень (одна з них, яка призвела до появи на вулицях Ужгорода дешевих, димлячи і незручних ПАЗиків – досі на пам’яті), що мали на меті витіснити з цього бізнесу “чужаків”, або тих, хто не хотів ділитися прибутками.

Інтереси ужгородців, в чому можна тепер переконатися, не входили до пріоритетів влади Ратушняка точно так само, як не входять і до пріоритетів влади Погорєлова. Тому аргументів, які говорять про те, що підняття тарифів на міські маршрутні перевезення об’єктивно нічим не вмотивоване – не звучать, а якщо і звучать, їх не чують. Спершу нова влада обіцяла принаймні суттєві зміни в якості цих перевезень: “Дочекайтеся 16 грудня й самі побачите”, – запевняв Юрій Беляков. З настанням того самого 16 грудня стало очевидним, що насправді, крім ціни, нічого не змінилося.

Точніше, змінилося: кишені простих ужгородців ще більше спорожніли, кишені тих, хто не був зацікавлений у відміні “ратушняківських” тарифів – ще більше поповнилися.

За коментарем щодо ситуації, що склалася довкола підвищення тарифів на міські пасажирські перевезення, ми звернулися до кількох депутатів Ужгородської міськради. “Не для протоколу” всі вони погоджувалися, що міська рада мала би відмінити рішення про підвищення і без того високих тарифів на маршрутні пасажирські перевезення, прийняте попередниками. Однак озвучити те саме на публіку відмовлялися: “А воно мені треба?”. Прокоментувати ситуацію погодилася тільки депутат від Єдиного Центру, член постійної комісії з питань освіти, науки культури, молодіжної політики, спорту, міжнаціональних і міжконфесійних відносин Ярослава Гасинець:

“У зв’язку з численними зверненнями мешканців міста Ужгорода, які занепокоєні підвищенням тарифів на пасажирські перевезення з 1,50 до 2 грн., наша фракція поставить питання на наступній сесії Ужгородської міської ради, яка відбудеться 21 грудня, про відміну рішення про підвищення тарифів та, навіть, про можливість їх зниження. На засіданні постійно комісії з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики, спорту, міжнаціональних і міжконфесійних відносин ми винесли це питання на розгляд сесії. Сподіваємося на підтримку колег по сесійній залі, думаю – це буде першим “індикатором” на предмет того, чи дійсно міські обранці прийшли працювати на своїх виборців”.

Єдиноцентристи ініціювали і збір підписів про відміну відповідного рішення. Текст відповідного звернення і частину підписів, збір яких не завершено, наводимо нижче…

Депутату Ужгородської міської ради
від Ужгородської міської організації
Єдиного Центру
п. Гасинець Я.С.
Звернення
Ми, мешканці м. Ужгорода, занепокоєні ситуацією довкола підвищення тарифів на пасажирські перевезення з 1,50 грн. до 2,0 грн. Вважаємо, що таким кроком влада створює непосильний тягар для середньостатистичної ужгородської сім’ї.
Передумов для підняття тарифів на пасажирські перевезення не було, адже:
1)    ціна на паливно-мастильні матеріали не змінювалась протягом 2-3 років. Крім того більшість маршрутних таксі працює на газі, який дешевший за бензин;
2)    курс гривні до іноземних валют стабілізувався;
3)    розмір податків зберігся, оскільки президент України зберіг систему спрощеного оподаткування, а практично 100% маршрутних таксі працюють по ній;
4)    середня заробітна плата громадян практично не змінювалась;
5)    протяжність маршрутів міста не велика, у порівнянні з Києвом де за 1,75 – 2 грн. можна проїхати 40 км, а в Ужгороді 2-5 км;
6)    маршрутні таксі їздять переповнені і водії отримують значно більші прибутки, ніж декларують;
7)    якість пасажирських перевезень дуже низька, багато маршруток фізично і морально зношені.
Тобто, немає жодної підстави для підвищення тарифів на пасажирські перевезення.
Просимо Вас не допустити заробітку надприбутків на ужгородцях, а своїм рішення зупинити підвищення тарифів, а по можливості розглянути можливість їх зниження.
З повагою
,
мешканці м. Ужгорода.
Додаток: підписні листи.

Закарпаття онлайн