Ігор Левадний, начальник Мукачівського прикордонного загону: “Я впевнений в собі, бо був тверезим…”

Електронні ЗМІ Закарпаття відслідковують ситуацію щодо інциденту за участю начальника Мукачівського прикордонного загону, полковника Ігоря Левадного, якого 12 грудня на трасі Київ – Чоп зупинили працівники спецпідрозділу “Кобра”. Спілкування сторін закінчилось складанням протоколу про адміністративне порушення, в якому зазначалося, що прикордонник керував “авто з ознаками алкогольного сп’яніння”.

Сайт KarpatNews з цього приводу звернувся за коментарями до пана Левадного.

Наводимо повну версію спілкування:

Розкажіть, що ж відбувалося в Кінчеші ?

— Я поки що знаходжуся у Львові. Післязавтра буду в Мукачеві і все вам розповім. Щодо інциденту, то я їхав на колегію до Києва. Зупинила «Кобра». Спочатку все було добре. Потім підійшов другий міліціонер і сказав, що треба досконально перевірити машину і оформляти по повній програмі. Але в мене був на руках білет на потяг до Києва, який мав вирушати через 40 хвилин. Я попросив працівника «Кобри» швидше це питання вирішити. Їм це не сподобалося. У мене ж не було часу їхати в санепідемстанцію (очевидно, пан Левадний мав на увазі Обласний наркодиспансер – авт.). В Мукачево я приїхав досить швидко. Там провів нараду. Є люди, які мене бачили та чули. Є також працівники правоохоронних органів і СБУ, які бачили, що я був абсолютно тверезий.

— Їхали самі в авто ?

— Так, я був сам.

— Чому, на Ваш погляд, у «Кобри» все-таки виникли підозри щодо Вас?

— Не знаю. Я поки що не готовий відповісти на це питання. Але є протокол. Він спростовує усі їхні рішення. Тест я пройшов у мукачівській лікарні. Він показав, що я тверезий. Є свідки в Мукачівській районній лікарні. Потім я приїхав у Київ. За командою голови Державної прикордонної служби і за особистим бажанням пройшов незалежну експертизу. Результатів аналізів ще немає. Вони будуть на наступному тижні. Я впевнений в собі, бо був тверезим. До речі, з часу інциденту, я досить швидко сів за кермо автомобіля.

— Чому все ж Ви не пройшли алкотест на місці зупинки ?

— Алкотест я пройшов. Але вони почали оскаржувати. В мене не було часу з ними сперечатися. У 16.40 у мене був потяг.

— Це могла бути провокація проти Вас ?

— Чесно кажучи, я можу думати все що завгодно. Але давайте я розберуся в цій ситуації. Не хочу поспішно робити висновки. Приїду на Закарпаття – все розкажу.

— Чому в Протоколі про адміністративне порушення Ви написали, що тимчасово не працюєте ?

— Це не я писав протокол. Я йому (очевидно, пан Левадний мав на увазі працівника «Кобри» – авт.) дав посвідчення. Представився хто я такий. Звідки ж ви дізналися, що я полковник? Не здається, що існують якісь протиріччя ? Якщо він знає, що я тимчасово не працюю, то звідки ви дізналися, що я полковник і начальник Мукачівського прикордонного загону ?

— А чому вказували, що напередодні випили 100 грамів горілки…

— Він (очевидно, працівник «Кобри» – авт.) мене запитав чи я вживав алкоголь. Я відповів, що вживав його минулої доби. Тоді в мене була нарада. Я не брехав. Був впевнений в собі.

— Машина – Ваша власність ?

— Ні, це – машина Романюка…

— Що Вас із ним поєднує ?

— Поєднують дружні відносини, я його знаю давно.

Чи не пов’язаний цей інцидент із подіями в Марамуреші (Румунія), де місцева поліція припинила діяльність потужного злочинного угрупування з контрабанди цигарок із Закарпаття до Румунії?

— Ні не пов’язано. З цим треба розібратися. Приїду розберуся. Інцидент в Марамуреші – це така справа… Поки що в нас інформації ніякої немає.

…Коли буде другий протокол з Києва, то повідомлю вас. На Закарпатті здавав лише алкотест. А в Києві здавав аналізи крові, мочі. Кров буде сьогодні чи завтра. Інші аналізи – на наступному тижні. Ви знаєте, що алкоголь зберігається в тілі 3 доби. Експертиза все покаже. Тоді будемо спілкуватися.

KarpatNews.in.ua