Закарпаття: У школі високогірної Колочави пройшов Тиждень правових знань

Тиждень правових знань пройшов у Колочавській ЗОШ І-ІІІ ст. №2, мета якого — підвищення правових знань та правової культури учнів. Під керівництвом вчителів історії та правознавства десятикласники взяли участь у правовому брейн-рингу.
Учасниками позакласного заходу на тему “Ти людина — отже, маєш права” були учні дев’ятих класів. Для старшокласників також було організовано засідання “круглого столу”, де обговорювалася тема “Розбудова України як правової держави”.

У конкурсі на кращий малюнок “Права очима дітей” та “Конвенція прав дитини в символах і знаках” взяли участь учні 5-11 класів. У всіх класах пройшли тематичні години на тему “Дитина: її права і обов’язки”.

Свої думки з приводу законодавства в житті людини, знання нею прав і обов’язків на уроках української мови школярі висловлювали в творчих роботах.

Завершальним етапом тижня були підсумки тренінгу “Знай і реалізуй свої права”. Протягом цього періоду учні збагатили свої знання з питань правової культури та правового захисту, набули певного досвіду застосування їх на практиці в сучасному житті.

Тетяна ШИМОНЯ, вчителька історії та правознавства Колочавської ЗОШ №2, “Верховина” для mizgir.com.ua