Конкурентом Януковичу на виборах 2015 року пророкують Тягнибока

Вже зараз соратники Януковича розраховують стратегію його перемоги на виборах в 2015 році. В основі стратегії – досвід 1999 року, коли українці обирали між Кучмою та Симоненком. Таку думку висловив політолог.

Нова владна команда вже зараз думає про другий президентський термін Віктора Януковича. Вони розраховують стратегію його перемоги на основі досвіду 1999 року “вибору без вибору”, коли українці обирали між Леонідом Кучмою та Петром Симоненком.

Таку думку висловив політолог Ігор Жданов.

“Як вам такий варіант: Віктор Янукович та Олег Тягнибок у другому турі президентських виборів-2015? Спробуйте з трьох разів вгадати, хто в такому разі буде переможцем?”, – йдеться у статті.

“Втім, єдиної думки в команді президента щодо того, яким чином буде забезпечено обрання Віктора Федоровича у 2015 році, поки ще немає. Деякі її представники досить легковажно переконані, що “зроблять” будь-які потрібні результати”, – сказав політолог.

За словами Жданова, “інші вже зараз розраховують стратегію перемоги Януковича без тотального застосування адміністративного ресурсу”.

“Наприклад, за рахунок поляризації суспільства та творчого використання досвіду 1999 року, коли українські громадяни в другому турі були поставлені в ситуацію “вибору без вибору” – між Леонідом Кучмою і Петром Симоненком”, – заявив він.

Нагадаємо, раніше Віктор Янукович заявляв, що розраховує на переобрання і на другий термін. “Змінити життя на краще – завдання не просте, але я беруся його виконати за 10 років, і за 10 років закласти наймогутніший фундамент для розвитку держави”, – наголошував він.

Зазначимо, за даними соціологів, рейтинги лідера ВО “Свобода” Олега Тягнибока за останній рік з 1% до кінця року зросли до 4,5-5% і спостерігається зростання до нього довіри з боку населення не лише в західних та центральних регіонах, а й у східних.

tsn.ua